Niğde’de "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" için Şehit Ömer Halisdemir Meydanı'nda toplanan binlerce vatandaş, şehit Ömer Halisdemir’in babası Hasan Hüseyin Halisdemir’i alkışlarla karşıladı. 



Yenikapı’da düzenlenen mitingin dev ekran aracılığıyla canlı olarak izlendiği meydanda, vatandaşlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sevgi gösterisinde bulundu.

Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, 15 Temmuz gecesi asker forması giymiş bir takım vatan hainleri, FETÖ mensupları bu milletin bağımsızlığına kastettiklerini belirterek, ” 15 Temmuz gecesi asker forması giymiş bir takım vatan hainleri münafıklar çetesi hainler, fettulahçı terör örgütü mensupları bu milletin bağımsızlığına kastettiler. Kastettikleri sadece milletin siyasi idaresi değildi. Bu milletin dinine de kastettiler. Bu milletin imanına da kastettiler. Allah diyerek, din diyerek, iman diyerek, hizmet diyerek. Sakın özellikle belirtiyorum. Allah diyerek ve din diyerek en büyük münafıklığı gösterdiler. Değerli kardeşlerim Türk milletinin 1071 den beri bu topraklarda olan Anadolu'daki hakimiyetine son vermek adına bu toprakları diyalog adına Hristiyanlaştırmak uğruna bu hareketlere giriştiler.bu millete bu milletin inancına darbe vurmaya kalktılar ama sizler sayesinde, büyük Türk milleti sayesinde boylarının ölçüsünü aldılar.” Şeklinde konuştu.

Kurulan Platformda Şehit Ömer Halisdemir’in babası Hasan Hüseyin Halisdemir konuşmasında, ”Evladımın bana ve Türk milletine bu gururu verdiği için çok teşekkür ediyorum. Oğlum küçüklüğünden beri vatana hizmet etmesini kabullenmişti. Kuzey Irak’ta Güney Doğu’da, Afganistan’da, Avrupa’daki tüm görevlerini bitirmişti. Ben görevleri bittikten sonra yoruldun mu diye sorduğumda, baba ben kesinlikle ben yorulmadım dedi. Oğlum nereye gidiyorsun diye sordum. Baba nöbetim var nöbetime gidiyorum dedi. Ben Yüce Türk Milletine teşekkür ediyorum. Söylenecek çok şey var ama kendimi tutamıyorum” şeklinde konuştu.

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu da çok duygulandığını belirterek, "Ömer Halisdemir'i yetiştiren babası Hasan Hüseyin Halisdemir ağabeyimin ellerinden öpmek istiyorum. Allah razı olsun." diyerek baba Halisdemir'in elini öptü.
Editör: TE Bilişim