Niğde Bor yolunun Bor’dan Niğde’ye gidiş yönü büyük ölçüde tamamlandı. Niğde’den Bor’a gidiş yönünün inşaat halindeki 4 kilometrelik kısmı da tamamlanarak geçtiğimiz gün trafiğe açıldı.

Haber-Foto-Video: Selim GÖKEL


Niğde Valisi Necmeddin Kılıç birkaç hafta önce bu Cumartesi günü TOKİ kavşağından Niğde Üniversitesi Yerleşke kavşağına kadar olan bölümün açılacağını belirtmişti. Yüklenici firma verilen tarihe yolu yetiştirmeye çalıştı. Cumartesi günü öğleyin yolun açılışı yapılacaktı ancak yağmurun yağması ile açılış üç saat ertelenerek akşam saatlerinde açıldı.

Cumartesi günü akşam saatlerinde gerçekleşen mini açılış töreninde Niğde Vali Yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu kapalı olan yoldaki dubaları kaldırarak yolu açtı ve hayırlı olmasını diledi.

Vali Yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu; Niğde-Bor arasındaki 2 x3 şeritli yolun yapımı Niğde ve Bor'a ayrı bir hava kattı. Geçtiğimiz yıl ciddi zorluklarla karşılaştık. Sayın valimizin göreve başladığı günden itibaren titizlikle takip ediyor. Geçtiğimiz yıl karşı yolu açtık. Üniversite kavşağı ile TOKİ kavşağı arasındaki kısmını açıyoruz. Kamuoyunda Niğdeli hemşerilerimiz arasında bir kanı yayıldı: 'Bu yıl bu yol bitmez' diye. Sayın valimizin Aydın İnşaat ve Karayolları yetkilileriyle yaptığı görüşme de'Bu yolun pazartesi açılması talimatı verdi. Aydın inşaat kendisine düşeni yaptı. Valimizin ve devletimizin sözü yerde kalmadı. Niğde halkımıza hayırlı olmasını diliyorum' dedi.

Aydın İnşaat Şantiye Şefi ise: 'Niğde-Bor Yolunun Üniversite kavşağı ile TOKİ kavşağı arasındaki 4 kilometrelik kesimini tamamladık ve trafiğe açıyoruz. Sayın vali ve vali yardımcılarımızın ricasıyla biraz daha öne aldık. Çünkü yetiştireceğimize söz vermiştik. Kalan 4 kilometreyi, Üniversite kavşağı ile derbent kavşağı arasında kalan kısmını da yılsonunda tamamlayacağız. Niğde'ye hayırlı olsun' diye konuştu.

Konuşmanın ardından Niğde Vali Yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu'nun trafik dubalarını kaldırmasıyla yol trafiğe açıldı.

SÖK TEKRAR YAP… YİNE YENİDEN MASRAF

Niğde – Bor yolunun Niğde’ye gidiş yönü geçtiğimiz yıl yapılmış ancak kaldırım ve refüj düzenlenmemişti. Kaldırım düzenlenmesi devam ediyor. Niğde’den Bor’a geliş yönündeki bölümde doğalgaz hattı olduğu ve bu hattın daha geriye çekilme işlemi uzun zaman aldı. Halen Üniversite Yerleşke giriş kavşağından Derbent’e kadar olan bölümde yeni doğalgaz hattı çekiliyor.

Yol plansız programsız aşama aşama yapıldığından, birkaç yıl önce Niğde Belediyesi Niğde - Bor yolunun her iki tarafında da refüj, kaldırım ve ağaçlandırma çalışması yapmıştı. Yeni lastik kaplamalı yürüyüş yolları açılmıştı. Doğalgaz hattının boşa döşenmesinin yanında bu çalışmaların hepsi boşa gitti, bu masraflar milletin cebinden çıktı. Kesilen onlarca ağaçta çabası…

ALT GEÇİT YADA KÖPRÜLÜ KAVŞAK YAPILMADI

Niğde Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Adnan Görür ve Niğde Organize Sanayi Bölgesinin bazı yetkilileri yol yapımına başlanmadan, Niğde Üniversitesi yerleşke girişine alt geçit veya köprülü kavşak yapılmasını talep etmişlerdi. Ancak bu taleplerde havada kaldı. Edindiğimiz bilgi yola sadece yaya üst geçidi yapılması planlanıyor. Tabi refüj araları tel örgülerle kapatılmadığından üç şeritli yolun Bor yolunda olan kısmına yapılan üst geçitler gibi atıl kalacak.



Editör: TE Bilişim