Niğde'nin Bor İlçesine bağlı Kemerhisar Beldesinde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan 165 konut, sahiplerine törenle teslim edildi. 


Kemerhisar Tepe Mahallesi'nde düzenlenen anahtar dağıtım törenine Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Ak Parti Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu, Erdoğan Özegen, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Bor Kaymakamı Abdullah Küçük, Bor Garnizon Komutanı Albay Erol Çetin, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı, Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı, Ak Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir, Ak Parti Milletvekili Adayı Yaşar Ataç ve vatandaşlar katıldı.

Törende ilk konuşmayı Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı yaptı. Kirazcı, “Bu gün burada anahtarlarını alacak hak sahiplerine uzun bir yılda sağlıkla sıhhatle yaşamalarını Allah nasip eylesin diyorum. Bu konutların yapımında, projesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.


"Daha önce kura çekilişi yapılan Kemerhisar TOKİ Konutlarının anahtarını teslim etmekten çok büyük bir gurur duyuyoruz" diyen Bor Kaymakamı Abdullah Küçük ise, "Şehirler insanların, insanlar şehirlerin aynasıdır. Bizler yaşadığımız yerleri imar eder ve yerleri kendi değerlerimizle şekillendiririz. Bunun yanı sıra şehirlerimiz ile içinde yaşadığımız insanı toplum etkiler ve şekillendirir. Bu manada TOKİ insanımızın sadece barınma ihtiyaçlarımızı değil sosyal ihtiyaçlarımızı da gözeterek de nitelikli ve kişilikli konut alanları inşa etmektedir” diye konuştu.


AK Parti Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen, "13 yıl önce AK Parti iktidarları olarak bir hedef koymuştuk. O gün koyduğumuz hedeflerde bölünmüş yollardan, toplu konutlara, havaalanlarından limanlara bu ülkenin her meselesine bir hedef koyarak işe başlamıştık" ifadesinde bulunarak, "Hamdolsun bugün bu hedefleri sadece il, ilçe merkezlerinde değil, beldelerimizde de gerçekleştirmenin haklı mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

KAVAKLIOĞLU; KEMERHİSAR'DA KONUT SORUNU HAD SAFHADA İDİ

AK Parti Niğde Milletvekili Alparslan Kavaklıoğlu ise, "Milletvekili olduğumuzda Kemerhisar’la ilgili konuşulan ilk husus konut sıkıntısı. Ne diyoruz, Niğde medeniyetlerin yaşatıldığı şehir. Buradan geçen medeniyetlerin geçmesiyle ve yaşatılmasıyla övünüyoruz. Bir taraftan baktığımız zaman 6 bin yıllık bir tarihiyle, diğer bir taraftan baktığımızda ise 9 binlik bir tarih. Yine Kemerhisar beldemizi ele alırsak tarihi tyana kenti üzerine kurulmuş. İmar konusunda büyük sıkıntılar çekiyor ve konut sorunu hat safhadaydı. Dönemin belediye başkanıyla beraber bu işi başlattık. İlk defa bir belde de ise bu projeyi gerçekleştirdik. Önümüzdeki yıllarda TOKİ projesi vasıtasıyla hem şehirlerimizin imarını düzelteceğiz hem konut ihtiyacını karşılayacağız. 165 konut yapıldı bitirildi, kış gelmeden önce anahtar dağıtımını yapıyoruz, hayırlı uğurlu olsun" dedi.

VALİ KILIÇ; ETRAFIMIZI İMRENDİRECEK İŞLERE İMZA ATIYORUZ

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, "Dar günlerimiz oldu sendeledik, yıkılmadık, düştük ama hemen ayağa kalktık, bazen yandık fakat küllerimizden tekrar dirildik. Hep dimdik ayaktayız. Her zaman etrafımızı imrendirecek işlere imza atıyoruz. Bunun sebebini bilim adamları şöyle açıklıyor, diyorlar ki; Türkiye'de halkın gönül derinliklerinde bir devlet inancı ve sevgisi var. Türkiye'yi büyük yapan halkın gönül derinliklerinde yer alan ve birleşen devlet sevgisidir. Allah devletimize zeval vermesin" ifadelerini kullandı

Yapılan konuşmaların ardından konutlar için başvuran 165 kişiye konutların anahtarları teslim edildi. Protokol üyeleri daha sonra yapılan TOKİ konutları gezdi.
Editör: TE Bilişim