Bor Müftülüğü ile T.C. Kemerhisar Belediyesi’nin beraber organize ettikleri Kutlu Doğum Paneline Kemerhisarlılar yoğun ilgi gösterdi.

Haber- Foto: Gökhan ÖZBEK / Kemerhisar Belediyesi

 

30 Mart 2014 seçimlerinden sonra gelenekselleşen, Bor Müftülüğü ile Kemerhisar Belediyesi tarafından beraber organize edilen Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine Kemerhisarlılar yoğun ilgi gösterdi.

Kemerhisar Belediyesi Düğün Salonunda yapılan etkinliğe Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı, Bor Müftüsü Sebahattin Kesti ile beraber, Kemerhisar’daki cami imamları, kadınlardan oluşan geniş bir halk kitlesi katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ndan sonra Bor Müftülüğü tarafından Kuran-ı Kerim okundu. Daha sonra Müftü Sebahattin Keski ve imam arkadaşları tarafından düzenlenen panele geçildi.

Müftü Keski; “Peygamber Efendimiz ( S.A.V.) bizlere mirası bir arada yaşamadır. 8 milyar insanın yaşadığı gök kubbenin altında ister Müslüman, ister gayri Müslüm olsun hepimize yetecek kadar rızık veren Yaradan’ımıza hamd ederek, ırkı, dini, dili ne olursa olsun bir arada yaşamalıyız” dedi.

Panel Sonrası müftülük tarafından hazırlanan Kutlu Doğum slaytı katılımcılara izletilirken, Kemerhisar Belediyesi tarafından katılan herkese gül taktim edildi.

Güne öze bir açıklama da bulunan Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı; “İnsanlığın bugün daha barışçı, daha eşitlikçi, daha paylaşımcı mesajlara ihtiyacı var. Peygamber efendimizin yüzyıllar öncesi biz insanlığa öğütü bu yıl ki Kutlu Doğum Haftası’nın teması olan Bir arada yaşamaktır. Savaşın ve sömürünün olmadığı bir dünya bu mesaj üzerinde kurulabilir. Bu eksende 1400 yıl önce insanlığı aydınlatan Hz. Muhammed’in doğumunu yürekten kutluyor, İslam’ı ötekileştirerek, Dünya’dan koparmak isteyenlere mesajımızı net veriyoruz. İslamiyet kimsenin tekeline girecek kadar küçük değil. Gerçeğe ve hakikate olan güvenimiz bizlere yol göstermeye devam edecektir” dedi.

 

http://www.borhaber.net/guncel/kemerhisarda-kutlu-dogum-paneli-h16408.html

Posted by Bor Haber on 14 Nisan 2015 Salı
Editör: TE Bilişim