Trafik ve Toplum Destekli Polislerince yapılan kask dağıtımı uygulamasında ilçe merkezinde durdurulan kasksız motosiklet sürücülerine kask dağıtıldı. Yaklaşık bir saat süren uygulama oldukça neşeli ve renkli görüntülere sahne oldu. Bir kısım kasksız motosiklet sürücüsü polisi görünce kaçmak istedi. Durumu fark eden polis, düdük çalarak ve el işaretiyle sürücüleri uygulamanın yapıldığı alana çağırdı. Kendilerine kask hediye edildiğini gören sürücüler ne diyeceğini bilemedi. Kask takmadan motosiklet kullanan bazı sürücüler ise şaşkınlığını gizleyemedi. Bundan önce polislerin kendilerini kasksız görünce ceza yazdığını ifade eden sürücüler, "Bugün ceza yerine kask verdiler. Emniyet mensuplarına çok teşekkür ediyoruz" dediler.

EMNİYETTEN MOTOSİKLET SÜRÜCÜLERİNE  BEDAVA KASK

 
Yapılan uygulama hakkında açıklama yapan yetkililer Her yıl Mayısın ayının ilk Cumartesi günü “Karayolu Trafik Güvenliği Günü” bu günü takip eden hafta ise “Karayolu Trafik Haftası” olarak kutlanan Trafik Haftası dolayısıyla ilçemizde motosiklet kullanımı çok yaygın olduğu için farklı bir uygulama yapılmasını belirttiler. Bu haftaya istinaden kaskı olmayan ihtiyaç sahibi motosiklet sürücülerine kask dağıtımı yapılarak ilçe merkezinde motosiklet sürücülerinin kask takmasının yaygınlaştırılmasının  artırılması, meydana gelen maddi hasarlı ve yaralamalı trafik kazalarında önemli bir yeri olan kaskın sürücüleri hayati tehlikeden korumasının öneminin sürücüler tarafından benimsenmesi, kask takma kültürünün oluşturulması, mal ve can güvenliliğinin korunmasının amaçlandığını” belirtildi. Yetkililer kask takmayan motosiklet sürücülerini uyararak Karayolları Trafik Kanununun 78 1/b maddesi gereğince 92 TL idari para cezası uygulanacağını bunun sürülülerin mal ve can kayıplarının önlenmesi, trafik güvenliğinin artırılması için önemsediklerini belirttiler. 

 
Trafik ekipleri uygulama süresince 30 kask dağıttı. Sürücüler ise, uygulamadan dolayı polislere teşekkürlerini bildirerek, kendilerinin mal ve can kaybı yaşanmaması ve Bor atasözüyle bor’un pazarı geçmeden trafik kurallarına uyulmasının ve kask takılmasının sürücüler açısından önemli olduğunun altını çizdiler. 
 
Editör: TE Bilişim