Bor ilçesinde zaman zaman bayram kutlamalarını eleştirmiştik. Ama bugün yapılan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı her türlü övgüye değerdi. Borlular   bayramda yapılan gösterileri ayakta alkışladı.  

Haber-Video-Fotoğraf; Selim GÖKEL




 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ömer Solak’ın günün anlam ve önemini anlatan konuşması  ile başlayan bayram programı, Bor Sevim ve Abdullah Altundal Sağlık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından şiirlerin okunması ile devam etti.  Atatürk'ün gençliğe hitabesi ve gençliğin Atatürk'e cevabının okunması, Okçuluk Kulübü gösterisi, eskrim gösterisi, halat çekme yarışı, Gençlik Merkezinin minik halk oyunları ekibinin gösterisi  ve yapılan  etkinliklerde dereceye giren sporculara ödülleri de protokol üyeleri tarafından verildi.
 
TÜRK KÜLTÜRÜNÜN FARKINA VARILDI… DUYGULU ANLAR YAŞANDI.
 
Buraya kadar sanki resmi program yapıldı. Bundan sonra ise asıl sürprizi Bor Belediyesi yaptı. Bor Belediye Başkanlığının organizesi ile İstanbul’dan gelen Kayı Boyu  Atlı Okçuluk ekibi  19 Mayıs Kutlamalarına damgasını vurdu.
 
Dombıra, Genç Osman ve Hücum marşlarının çalındığı Kayı Boyu Atlı Okçuluk ekibinin Bor 100.Yıl Stadyumunda  sunduğu gösteri  ayakta alkışlandı. Süvari ekibinin geçişleri, atlı okçuluk, atlı kazık sökme, halka alma ve kılıç ile hedef vurma gibi  ata spor oyunlarımızın bir  çok örnekleri sergilendi. Türk Kültürüne göre giyinen, okları, sadakları, börkleri  ve  Türklerin yüzyıllardır tarihine tanıklık eden  atlar ile  gösteri yapan Kayı Boyu ekibinin gösterisi Borluları duygulandırdı.  Önce tören geçişi yapan atlılar, tribünleri  ve çevresini dolduran  halkı selamladı.  Ardından at üzerinde nefes kesen çeşitli gösteriler yapıldı. Stadyumu dolduran Borlular kendi kültürlerini tanımanın farkına varmanın duygusunu yaşadılar.  
 
BAĞIMSIZLIK ATEŞİNİN YAKILDIĞINA GÜNÜN RUHUNA YAKIŞIR BİR BAYRAM
 
Bor Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen sıra dışı Gençlik ve Spor Bayramı sonunda önce protokol ardından da tribünlerdeki seyirciler sahaya indi. Bor İlçe Kaymakamı Abdullah Küçük yaptığı kısa konuşmada; Bor’un yiğit inanları, bugün 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı ruhuna, şanına uygun bir kutlama oldu. Katılımlarınız için hepinize ve katkıları için Bor Belediye Başkanımız Sıtkı Erat beye ve buralara kadar gelen Kayı Okçu grubuna ayrı ayrı  teşekkür ediyorum” dedi.
 
“BİRAZ ÖZÜMÜZE DÖNDÜK… TÜRK OLMAK APAYRI BİR RUH… “
 
Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat ise; Kıymetli hemşerilerim, zor günlerden geçiyoruz, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Biraz özümüze döndük diye düşünüyorum. Türk olmanın apayrı heyecan olduğunu, ruh olduğunu düşünüyorum. İstanbul’dan Kayı Boyu ekibi  gelip burada gösteri yaptılar hepsine teşekkür ediyorum” dedi.
 
Bor ilçesinde uzun zamandır görülmeyen Bayrama şahitlik yapan yüzlerce Borlu sahaya inerek  Türk Kültürüne göre giyinmiş savaşçı Türk çerileri ve atları ile fotoğraf çektirdi. Kaymakam Abdullah Küçük ve Başkan Sıtkı Erat, Başsavcı Ergün Güçlü  atların üzerine binerek hatıra fotoğrafı çektirdi.
 
Bor İlçesinde  bu güne kadar özlenen gerçek bir  bayramı yaşattığı için vatandaşlar Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat’a teşekkür ettiler.
 

 
Editör: TE Bilişim