Balcı Köyü muhtarı Adem Arıcı 2014 yılında teslim aldığı muhtarlık görevi süresince geride bıraktığı 2 yılda Balcı Köyü’nü sil baştan yenilendi, köyün hizmet çıtası il genelinde dikkat çekecek derece de yükseldi. 

Haber: Muharrem TEMEL

Balcı Köyü sakinleri ve gurbette yaşayan Balcı Köyü’nün vatandaşları muhtarlarının yaptığı çalışmalarını ve geride bıraktığı çalışma dönemini beğeni ve gururla takip ettiğini her platformda yüksek sesle dile getiriyor.


2009 yılında Balcı Köyü’nün en önemli sorunlarından birisi köyde ki su ihtiyacının köy nüfusuna yetecek potansiyelde olmayışı ve köye girişte kullanılan 8 kilometrelik yolun bozuk ve tehlike saçmasıydı. Muhtar Adem Arıcı yapmış olduğu büyük girişimler doğrultusunda ilimiz resmi kurumları ve belediye birimlerince aralıksız ve eksiksiz aldığı hizmetler neticesinde il genelinde büyük ses getirecek projelere imza attı.




Köyün üç ayrı yerinde yeni su kaynağı bulundu, köy giriş-çıkışında kullanılan yaklaşık 8 kilometrelik yol eski stabilize halinin 4 katı büyüklüğünde yeni asfalt yol haline getirilerek köylünün kullanımına sunuldu. Köylülerin ortak kullanım alanı olan düğün, nişan, iftar yemeği organizasyonları ve cemiyet toplulukları için kullanılan alanın üzeri kapatıldı ve köylüler için daha kullanışlı bir hale getirildi. Köy genelinde tüm sokaklara kilit taş diye tabir edilen kaplamalar yapıldı ve gerek görünümsel gerekse kullanımsal olarak köylü hayrına önemli bir icraata imza atıldı. Her sokağın belirli ve sayısı çokça olacak şekilde konum konum çöp konteynırı yerleştirilerek çevre kirliliği giderildi ve önemli bir hizmet Balcı Köyü halkına sunuldu.

Köy merkezine yaklaşık 15 km uzaklıkta bulunan ve köylülerce gerek köy tarihi, gerek coğrafik konumu ve eşsiz doğa manzaralı olan yayla bölgelerine her aracın rahatlıkla gidip gelebileceği yollar yapıldı. Balcı Köyü’nde 10 yıldır her sene geleneksel olarak düzenlenen festivalin yapıldığı alan restore edildi ve eskisine nazaran oldukça güzel bir görünüm kazanarak köylünün kullanımına sunuldu.


Balcı Köyü halkı muhtarları Adem Arıcı’nın ülke genelinde ki en başarılı ve en çalışkan muhtarlardan olduğunu belirterek ve gurbette yaşayanlarında köylerine gelen bu denli önemli hizmetlerin onları memleketlerine daha bir çok çektiğini ve köylerinde olan güzel gelişmelerin kendilerine çok olumlu yansıdığını söylüyorlar.


Balcı Köyü muhtarı Adem Arıcı ise milletvekillerimiz başta olmak üzere, ilimiz Niğde ve ilçemiz Bor’da ki tüm resmi kurum ve belediye yetkililerinin, Valimiz, Kaymakamımız ve Belediye meclis üyelerinin köylerine gösterdikleri hassasiyet ve esirgemeden fazlası ile verdiği hizmet desteğini vurguluyor. Arıcı, hizmetlerin ardı arkası kesilmeden destek aldığı tüm önemli devlet yetkilileri ile birlikte devam edeceğini belirterek teşekkürlerini sundu.




Editör: TE Bilişim