Kemerhisar Beldesi ile Bahçeli Beldesi birleşip ilçe olmak istiyor. Her iki komşu Belediye Meclisi bu kararı aldı.

Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı, Bahçeli Belediye Başkanı Zafer Tokgöz beraberinde belediye meclis üyeleri ile birlikte bu birleşme kararlarına destek arayışına Kaymakam, Vali ve Parti başkanları ziyaretleri ile  devam ediyorlar.

Kemerhisar Belediyesi sanırım 15 yıl önce de ilçe olmak istedi. Bu girişim üzerine Bor İlçesinde de “Bor İl Olsun” kampanyası başlatıldı. Kemerhisar Belediyesinin ilçe olma isteği olumlu sonuçlanmadı.

Şimdi Ak Partili ve CHP’li iki belediye ortak bir karar alıp ilçe olmak istiyor. Daha önce olduğu gibi Bor İlçesi bu konuda sessiz.  Her iki Belediye böyle bir girişim için bundan daha uygun bir zaman bulamazdı. Bor İlçesi siyaset olarak en kötü dönemini yaşıyor.

Borluların o ünlü etkin siyasetleri dahası siyasetçileri artık yok.  Kaç yıl oldu bu ilçeye bakan gelmeyeli. Oysa daha önceki Borlu Milletvekilleri bırakın Niğde’yi sadece Bor İlçesine Bakan getirir heybelerine bakarlardı! Gündeme etkilerini ve siyasi ağırlıklarını konuştururlardı.

Sayın Borlu Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu bu birleşme olayına ne diyor merak ediyoruz?

Çiçeği burnunda Ak Parti Bor İlçe Başkanı Mustafa Altunbaş ne diyecek merak ediyoruz?

Bor İlçesinde tek etkin kalabilen ama belediye çalışmaları - çerçevesinden çıkmayan, çıkamayan Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat ne diyor yine merak ediyoruz?

Bu konuda çok soru var…

Bahçeli ve Kemerhisar İlçe olursa daha önce de Altunhisar’ın İlçe olmasının darbesini yiyen Bor İlçesinin köyleri kaç tane kalacak?

Yeni ilçenin adı ne olacak?

Her iki belde başkanı gündemde kalmak veya bazı konulara  bahane için mi bu girişimi yapıyor?

İlçe olmak neyi değiştirecek? 

Başkanlar;  "Tyana’nın bunca yıldır bir belde olarak kalmasının bile turistik gelişimin önünde bir ivme kazandırmadığını gördük” diyor.   Belde olarak yapılamayanları ilçe olarak yapabilecekler mi? Tyana antik kentini ortaya ilçe belediyesi olunca çıkarabilecekler mi? Bu işin belediyeciliği de aşan hükümeti ilgilendiren  bir konu olduğunu herkes biliyor.

Hükümet istesin, orası belde değil köy olsun turistik gelişimine ivme kazandırır.

Birleşme, İlçe olma  işinin  olamayacağını destek için ziyaret ettikleri Ak Parti İl Başkanı Mahmut Peşin’den öğrenmediler mi? Keza Sayın İl Başkanı Mahmut Peşin, İl Genel Meclis Başkanı iken gövdesini koyduğu, bırakın Niğde’yi Ankara’lardan destek turları yaptığı,  üstelik belediye meclis kararına rağmen  Zengen’in Niğde’ye bağlanması işini başaramadı.  Gerçi şimdi iktidarın  İl Başkanı bu konumunda,  bu konu artık onun için çerez sayılır. Ama sanırım unuttu.

Burada bilinmesi gereken önemli  bir konu daha var.

Başkanlar Tyana Antik Kentinin ortaya çıkartılmasını turizme kazandırılmasını istiyor. Son derece haklılar. Kemerhisar ve Bahçeli bölgesi tereddütsüz Dünyanın Kudüs kadar önemli bir bölgesidir.  Bu cümleyi rahmetli Yazar Aytunç Altındal söyledi. Kemerhisar’da Tyanalı  Apollon ile ilgili bir toplantıda çok ilginç şeyler  söylemişti. Benimde dinlediğim o toplantı çok önemli idi. Hıristiyanlığı, İsa Peygamberi etkisizleştirecek kanıtları ile birlikte burasının bir merkez olduğundan bahsetti. Bu ve benzeri sözlerinden dolayı İtalya'da Aytunç Altındal hakkında dava açıldı. 

Bugün Dünya’nın içinde bulunduğu, inanç, siyaset ve kutsal mekan düşüncesini yerle bir edebilecek. Yani Vatikan, Roma, Kudüs ve Atina kutsal mekanlarını etkisiz kılabilecek Tyana kazılarına hiçbir güç bugün izin vermez. Dünya ve ülke konjektürü buna şuan hiç  müsait değil. İddia ediyorum, ilçe değil il olun, hükümet olun, bunu daha uzun yıllar  kimse yapamaz.

Ha... Madem başkanlar belde kalmaktan şikayet ediyor… Benim bir teklifim var.

Artık Bor İlçe mahallelerinin birleştiği görülen, Kemerhisar ve Bahçeli’nin Bor İlçesine bağlanması, birkaç mahalle oluşturularak Bor İlçesinden hizmet ve yönetim alması ile daha çok hizmet görür diye düşünüyorum.

Kemerhisar ve Bahçeli Bor İlçesine bağlansın,   görün oralar nasıl turizm ve mesire merkezi olur.  Bakmaya, gitmeye utandığımız Roma Havuzu ve çevresi ne güzel hale getirilir.

Benimkisi sadece bir teklif… Asla girişimi baltalama gibi bir düşüncem olamaz.

Sadece,

Madem (gizli) hizmet alamıyoruz şikayeti var… Bir de böyle denensin…


 
Editör: TE Bilişim