Bor ilçesi ve Bahçeli Kasabasını birbirine bağlayan, aynı zamanda Bor Şeker Fabrikası'nın pancar giriş yolu olarak kullanılan ve halk arasında ölüm yolu olarak adlandırılan 2.800 metrelik yol yapılarak asfaltlandı.

Haber: Bor'un Sesi Gazetesi


Bölge Halkı Derin Nefes Aldı

Bor ilçesi ile Bahçeli Kasabası ve çevre köylerle bağlantıyı sağlayan, aynı zamanda Şeker Fabrikası'nın pancar nizamiye giriş yolu olarak kullandığı 2 bin 800 metrelik yol, gidiş-dönüş olmak üzere çift yön olarak yeniden yapılırken, pancar araçlarının  kullanması için yan yol çalışması yapıldı. Çalışması tamamlanan yolun asfalt dökümü gerçekleştirilerek pancar sezonu öncesi çiftçilerin ve vatandaşların hizmetine sunuldu. Böylece yıllardır devam eden ve ölüm yolu olarak adlandırılan yolun yapılması bölge vatandaşlarını derin bir nefes aldırdı.

Tokgöz; "Çiftçi ve Vatandaşlarımıza Hayırlı Olsun"

Yolun son halini Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat ile birlikte inceleyen Bahçeli Belediye Başkanı Zafer Tokgöz, yıllardır devam eden sorunu çözümü kavuşturduklarını belirterek; "Burası ölüm yolu olarak anılan bir yoldu, her yıl burada ölümlü ve maddi hasarlı kaza meydana geliyordu. Bu sorunu çözmek adına çalışmalar başlattık, Türkiye genelinde şeker fabrikalarının da olduğu gibi buraya da 60 metre  genişliğinde yol yaptık. Ayrıca şeker pancarı nizamiye yolunu da ayırarak ana yolla irtibatı kestik. Bütün pancar kamyonlarının ve traktörlerinin girmeleri için, tren yolundan başlayıp nizamiye girişine kadar olun kısmı yaptık" dedi.

Yoldaki Tüm Riskler Ortadan Kaldırıldı

Yolun sadece şeker fabrikası için değil Bahçeli Kasabası ve çevre köylere ulaşımın sağlanması açısından önemli bur konuma sahip olduğunu belirterek; "Bor ilçesi ile Bahçeli kasabamızın yanında çevre köylerle bağlantıyı sağlanması için kullanılan bu yolda çok büyük sıkıntılar yaşanıyordu. Şeker pancarı taşıyan traktör ve kamyonların yol kenarında sıra beklemeleri, bozulan araçların yol kenarında bırakılması kaza riskini artırıyordu. Bunun önüne geçmek ve kalıcı bir çözüm bulmak amacıyla başlattığımız çalışmaları tamamladık. Hem vatandaşlarımızın hem çiftçilerimizin rahat bir şekilde kullanacakları bir düzenleme yaparak hizmete sunduk. Vatandaşlarımıza ve çiftçilerimize hayırlı olsun" dedi.

Toplamda 6 Bin 800 Metre Yol Yapıldı

Tamamlanan yol çalışması neticesinde toplamda 6 Bin 800 metre yol yapımı ve asfaltlama çalışması yapıldı. Orta refüj ve bordür çalışmaları tamamlanan yolda ışıklandırma çalışmaları ise devam ediyor. Yolun toplam maliyetini 165 Bin TL olarak açıklayan Bahçeli Belediye Başkanı Tokgöz, yol yapımında emeği geçen Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Nebol, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat ve emeği geçenlere teşekkür etti.



Editör: TE Bilişim