Nevşehir'de neler oluyor... 

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı'ya geçtiğimiz ay silahlı bir saldırı gerçekleştirildi.

Aksaray Valisini ziyaret için Aksaray'a giden Başkan Arı'nın makam aracına kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından tüfekle ateş edildi. Saçmalar makam aracına isabet etti. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Jandarma soruşturma açtı. 

Olayın geçmiş dönem belediye yönetimi ile ilgili yolsuzluk ve rüşvet iddiaları ile ilgili iddia edildi. Nevşehir'den Ak Partili eski partililerin Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı'yı genel merkeze şikayet için gittikleri iddia edildi. 

AK Parti Genel Merkezi tarafından Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı'nın istifasının istenmesine ilişkin geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesaplarından bir çok şey yazılıp çizildi. Başkan Rasim Arı'nın Belediye Başkanlığından istifa ettiği ileri sürüldü. 

GEÇMİŞ AK PARTİ DÖNEMİNE AİT YOLSUZLUK DOSYALARI AÇILMAYA BAŞLANDI

Yerel ve ulusal basından edinilen ve yayınlanan bilgilere göre;  AKP içinde Rasim Arı tartışması 31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimler öncesinde başladı, il ve ilçe teşkilatları ile milletvekilleri Nevşehir İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar’ın aday olmasını istedi. Örgütün talebine karşı genel merkez ise sürpriz bir şekilde Rasim Arı’yı aday gösterdi. Arı’nın seçilmesinin ardından parti örgütü, Arı’nın “parti imajına” uymadığını gerekçe göstererek mesafeli durdu. Bu arada geçmiş döneme ait yolsuzluk dosyaları da açılmaya başlandı.

Cumhuriyet’e konuşan AKP’li bir yönetici şunları aktardı: “Nevşehir’deki yolsuzluk durumu Cumhurbaşkanı Erdoğan dahil birçok isimle paylaşıldı. Az bir paradan bahsetmiyoruz. Arı da bu araştırmanın sürdürülmesini ve ipliklerinin pazara çıkmasını istedi. Arı, olayların üzerine gitmesi üzerine Ankara’ya çağırılarak Mehmet Özhaseki’nin de içinde olduğu bir grupla görüştü. Burada Rasim Arı’ya ‘ya İstifa et’ ya da ‘yolsuzluk dosyasını kapat’ dediler. Arı, bir süre ortalıktan kayboldu. Daha sonra da ‘beni görevden alamazsınız AKP’den istifa ediyorum’ diyerek ayrıldı”. 

‘YOLSUZLUĞUN BOYUTU BÜYÜK’

Rasim Arı’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakın bir isim olduğunu söyleyen AKP’li yönetici, “Bunu yapmasaydı siyasi hayatı biterdi. Arı’nın eşi Berat Albayrak’la hemşehri. Tayyip Bey de kendisini yakından tanıyor. Görevden alınmasına razı geldiyse yolsuzluğun boyutu çok büyük olabilir” dedi. Öte yandan Ankara’daki görüşme sırasında odadan çıkan Arı’nın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile irtibat kurduğu da ileri sürüldü. Arı’nın bir süre bağımsız olarak belediye başkanlığını yürüttükten sonra DEVA Partisi ya da İYİ Parti’ye geçebileceği ileri sürüldü.

İYİ Parti Nevşehir İl Başkanı Ömer Ay, Rasim Arı ile görüştüğünü ve kendisine istifa ettiğini doğruladığını söyledi.

İYİ Parti Nevşehir İl Başkanı Ömer Ay, Rasim Arı’ya AK Parti tarafından, önceki dönem belediye çalışanlarına yönelik başlatılan rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında delillerin karatılması için baskı yapıldığını iddia etti. “Biz zaten istifa gerekçesini biliyoruz" diyen Ay, "AK Parti yönetimi baştan beri Nevşehir Belediyesi’nin önceki yönetiminde bulunan kişilerin yolsuzluk soruşturmasında delillerin karartılmasını istiyordu. Rasim Arı da bu baskılara dayanamadı” ifadelerini kullandı.

'İYİ PARTİ'YE DAVET EDİYORUZ'

AK Parti Genel Merkezinden Rasim Arı’nın belediye başkanlığını da bırakması için baskı yapıldığını aktaran Ömer Ay, “Rasim Arı belediye başkanlığından değil, AK Parti'den istifa ederek yoluna bağımsız belediye başkanı olarak devam etmeyi seçti. Dün de Ankara’ya giderek partisinden istifa dilekçesini genel merkeze sundu. Başkanın bu kararı Nevşehir halkının takdirini topladı. Biz Rasim Arı’yı bu dik duruşundan dolayı takdir ediyoruz. Onu temiz ve dürüst siyasetin merkezi İYİ Parti’ye davet ediyoruz” dedi.

'A GRUBUNUN, B GRUBUNUN ADAMI DEĞİLİM'

Belediye Başkanı Rasim Arı ise konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapmazken, iddiaların ardından sosyal medya hesabından, "Ben bu şehre, bu şehrin her bir ferdine kurban olurum” notuyla bir video paylaştı. Önceki konuşmalarının yer aldığı videoda “40 yaşında bir belediye başkanı olarak ben bu şehir için kendimi feda etmeye hazırım. A grubunun, B gurubunun, A siyasetçisinin, B siyasetçisinin adamı, yâreni değilim. Ben herkese eşit mesafedeyim. Eğer onlar oy vermeseydi ben burada belediye başkanı olamazdım” ifadeleri yer aldı. Arı'nın paylaşımında yer alan Gazapizm'in "Unutulacak dünler yaşanılacak günler var" şarkısıyla mesaj verdiği iddia edildi.

RASİM ARI'DAN YENİ AÇIKLAMA

Arı bugün sosyal medya hesabından paylaştığı açıklamasında istifa iddiasını yalanlayarak şunları kaydetti:

"20 yıllık süreçte Sayın Cumhurbaşkanımız sadece Türkiye'de değil dünyada da her türlü engel ve zorluğa rağmen haksızlığa, hukuksuzluğa karşı gelmiş her zaman dik durmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu felsefesi doğrultusunda hareket eden partimiz hiç bir zaman yolsuzluğu ve hırsızlığı örten bir tutum sergilememiş aksine kimsenin gözünün yaşına bakmadan gereğinin yapılmasını sağlamıştır. Şehrimizde İl Başkanlığı kongre süreci yaşanmaktadır.

Bunu istişare etmek için gitmiş olduğum AK Parti Genel Merkezi'nde tarafıma devam eden adli ve idari süreçle alakalı herhangi telkinde bulunulmamıştır. Bazı basın ve yayın organlarında iddia edildiği gibi Genel Merkez görüşmemden sonra hiç bir platformda açıklamam olmadığını ve hiç kimseyle bu süreçle ilgili bir görüşme gerçekleştirmediğimi belirtmek isterim. Partim ve benim haricimde yapılan açıklamalara bu itibar edilmemesini önemle rica ediyorum." dedi. 

Başkan gitti geldi, asıl mesele yolsuzluk iddiaları nasıl sonuçlanacak  asıl bu merak ediliyor. 

Editör: TE Bilişim