Kırşehir'de  CHP ve İYİ Parti ittifak yaptı ve Belediye Seçimlerini CHP kazandı. Belediye Başkanı Selahattin Ekincioğlu Kırşehir Belediyesi'nin şeffaf bir yönetim anlayışı düşüncesi ile 462 milyonluk  borcunu afiş ile  belediye binasına astı. Ak Parti İl Yönetimi ve meclis üyeleri bu duruma itiraz etti, tartışmalar yaşandı. 

KIRŞEHİR'DE  DE TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HAKKI KONUŞULDU

Mayıs ayı toplantısında AKP’li meclis üyeleri Belediye Binası dışına asılan borçların hoş olmadığını gündeme getirince Başkan Ekicioğlu da AKP gençlik kolları ve kadın kollarının yedikleri yemekleri belediye hesabına yazdırdığını ve borçların zimmetleneceğini açıklayarak AKP’nin borçları ödemesini istedi.

Ekicioğlu , ” Herkes yazdırmış. A müdür yemiş gitmiş B başkan içmiş gitmiş. Böyle bir mantık olur mu ya ? Bu da tam seçim döneminde veyahut toplu yemekler verilmiş.Kırşehir Belediyesi’nin 3. ayına bakın 15 lira harcıyorsak 30 lira harcamışız.Yazık değil mi tüyü bitmemiş yetimin hakkına ! ” diyerek sitemde bulundu.

DERNEK VE CEMAATLERE HİBE EDİLEN DAİRELER

Selahattin Ekicioğlu , Kırşehir Belediyesi’nin borç batağı içerisinde olduğunu ve faiz ödediğini belirterek eski yönetimin bazı dernek ve cemaatlere hibe ettiği ve kullanım hakkı verdiği dairelerin satışını isterken yine bazı derneklerin kira, doğalgaz, su ve elektrik bedellerinin de belediyeden ödendiğini ve bunların iptal edileceğini açıkladı.

İlgili haberler için buraya tıklayın

NİĞDE BELEDİYESİNİN MALİ TABLOSU NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 

Kırşehir'de bu tartışmalar yaşanırken, Niğde'de durum nedir merak ediyoruz. Niğde Belediyesinin ne kadar borcu var? Niğde'de partilere,  tarikatlara, cemaatlere, belediyeden ödemeler yapıldımı? Niğde belediyesinin borcunun çok büyük olduğu bu borçlardan dolayı iş yapılamaz hale gelindiği konusundaki iddialar doğru mu? Belediye diğer illerde olduğu gibi afiş asmasın tamam da mali durumu tablolarla dahi açıklamayamaz mı? İyi Parti ve CHP'li  belediye meclis üyeleri ne iş yapar? 

NEVŞEHİR'DE İMAR TARTIŞMASI

İmar barışı, 60 milyon yılda oluşan ve birinci derece arkeolojik ve doğal sit olan, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Kapadokya’da peribacalarında, mağaralarda kaçak yapılaşmayı hızlandırdı. Aşk Vadisi, Güvercinlik, Çavuşin, Görkündere Vadisi’nde butik otel, kafe, villa, ahır yapılarak yok edilen tarih  ülke genelinde büyük tepki çekti. 

Yılda 2 milyon turist çeken Kapadokya bölgesi'ndeki imar tartışmaları ulusal medya da yer aldı ve tartışmalar devam ediyor. Kaçak yapılar yıkılıyor. Bu konuda kanun teklifi de hazırlandı. 

NEVŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI RASİM ARI'DAN SANATÇILARA TEPKİ

Nevşehir odaklı asıl tartışma ise YSK'nın İstanbul seçimlerini iptal etmesi üzerine sanatçıların tepkilerini belirterek #herşeyçokgüzelolacak hastagı ile paylaşımlarda bulunmasına ilk tepki Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı'dan geldi. 

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada YSK'nın İstanbul seçimlerini iptal etmesinin ardından 'Herşey çok güzel olacak' mesajı paylaşan sanatçılar için "En ufak bir programda sahne alamayacaklarını Nevşehir Belediye Başkanı olarak tamamen 'kanaat özgürlüğüm' çerçevesinde ilan ediyorum" dedi.

Nevşehir Belediye Başkanının Nevşehir kendisinin veya kendisinden ibaretmiş gibi bu yaptığı paylaşım da çok tepki çekti. 

NEVŞEHİR BELEDİYE BAŞKANINA TEPKİ OLARAK  KAPADOKYA BOYKOT EDİLİYOR

Rasim Arı, söz konusu tweet’ini profilinde sabitleyerek, başkanı olduğu belediyenin web sitesinde yer alan ve kullandığı ifadelere destek veren haberleri de paylaşarak çıkışını haklı göstermeye çalıştı.

Arı’nın sanatçıları fişleme ve şehre girişlerini engelleme çabalarına tepkiler geliyor. Twitter’da #kapadokyaboykot  hashtag’i açılarak Nevşehir ve çevresindeki turistik faaliyetlerin boykot edilmesi çağrıları yapılmaya başladı.

SANATÇILARA KIRŞEHİR BELEDİYESİNDEN DESTEK

Kırşehir Belediye Başkanı Selehattin Ekicioğlu sosyal medya hesabı üzerinden sanatçılara 'Kırşehir’e gelin' çağrısı yaptı.
Sanatçıları Kırşehir’e davet ettiğini açıklayan Ekicioğlu, “Sanatçı kimliği ile haktan ve hukuktan yana tavrını ortaya koyduğu için bütün sanatçı dostlarımıza açık çağrımızdır. Ahi Evran’dan Yunus Emre’ye, Çekiç Ali’den Neşet Ertaş’a uzanan kasım bir kültüre sağ olsun Kırşehir’imizde belediyemizin yapacağı bütün etkinliklerde sizleri görmek bizim için onurdur“ dedi 

AKSARAY BELEDİYE MECLİSİNDE T.C. OYLAMASI
 

31 Mart yerel seçimlerinin ardından birçok ilde T.C. ibareleri belediye tabelalarına geri dönerken, Aksaray´da tam tersi oldu.

Geçtiğimiz gün yapılan belediye meclisi 2´nci olağan toplantısına T.C. tartışması damga vurdu. Aksaray Belediye Başkanı Enver Dinçer´in katılmadığı toplantıyı AK Partili Belediye Başkanvekili Cem Elibol yönetti.

Toplantıda, MHPli üyeler tarafından verilen Aksaray Belediyesi tabelasına T.C. ibaresi eklenmesi önerisi için oylama yapıldı. MHPli üyelerin yanı sıra CHPli ve İYİ Partili üyeler de önerinin kabulü yönünde oy verdi. AK Partili üyeler ise ret oyu kullandı. Oylama sonucu, 15 kabul, 16 ret oy ile T.C. ibaresinin eklenmesi kabul edilmedi.

TEPKİ İÇİN SAÇINA T.C. TRAŞI YAPTIRDI

Bu duruma tepki Aksaray´lı olup 30 yıldır Almanya´da çalışan Aksaraylı gurbetçi  evli ve 3 çocuk babası Durmuş Dengiz´den(50) geldi.

Belediye Meclisi´nin almış olduğu bu kararı protesto eden Durmuş Dengiz(50)saçlarını kazıtarak T.C ibaresini yazdırdı. Amacının alınan bu kararı protesto etmek olduğunu ifade eden Dengiz yaptığı açıklamada,"Alınan bu kararı yanlış buluyorum.Ben MHP´ye gönül vermiş,yüreği Türkiye için çarpan bir gurbetçiyim.Tabelaya T.C ibaresinin eklenmesinde bir engel olduğunu düşünmüyorum.Tüm partilerin bu öneriye destek verip,AK Parti üyelerinin vermiş olduğu Red kararını protesto ederek,farkındalık çekmek istedim.Umarım bu öneri tekrar Meclise gelir ve T.C ibaresi tabelaya eklenerek,yaşanan kısır tartışmaya son verilir.Aksaray´ı ve ülkemi çok seviyorum."ifadelerine yer verdi.

NİĞDE'DE T.C. TARTIŞMASI... 

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Uzun zamandır belediye binalarının kapılarında yer almayan T.C. ibarelerinin yeniden asılması riyaklarlıktır" dedi. (Riyakarlık: İkiyüzlülük)

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu ifadesi özellikle MHP lilerde hayal kırıklığı yarattı. Niğde'de en son Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in memleketi Çukurkuyu beldesinde T.C. tabelası asılmıştı. MHP'nin kazandığı  belediyelerden Altunhisar İlçesinde ve Gümüşler Beldesinde ise Ak Parti döneminden beri belediye tabelasında T.C. ibaresi bulunduğu öğrenildi. Ak Partili  Bor Belediye Başkanlığı ise sosyal medya hesabını T.C. Bor Belediyesi olarak açmıştı. T.C. ibaresi konusunda Niğde Belediyesine yazılı teklifte bulunan ve sonucunu beklediklerini ifade eden MHP'li belediye meclis üyelerinin  Cumhurbaşkanı'nın bu ifadesinden sonra tutumları ise merak ediliyor. 

KEMERHİSAR'DAN EKREM İMAMOĞLU'NA DESTEK

23 Haziran seçimleri nedeni ile bir çok turistik il ve ilçe belediyeleri İstanbulluların oy kullanması nedeni ile 23 Haziran 2019 tarihinde il, ilçe ve beldelerine gelmeleri yönünde paylaşım yapıyorlar. Mizaha da yer verilen bu paylaşımlara CHP'li Kemerhisar belediyesi de katıldı. Kemerhisar'ın CHP'li yeni belediye başkanı Ramazan Oya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ; 
#HerşeyÇokGüzelOlacak Haziran’da sandıklarımıza sahip çıkıyoruz. Bir oydan ne olacak demiyoruz,bir oy gelecek demektir." diyerek aşağıdaki afişi paylaştı. 

 
Editör: TE Bilişim