İYİ Parti Niğde İl Genel Meclis üyesi Fethi Soyak, Niğde ve Aksaray arasında bir süre önce başlayan “Narlı Göl kimin?” sorusunu bu kez İl Genel Meclisine taşıdı.

Mart ayında 13 hırsızlık olayının failleri yakalandı Mart ayında 13 hırsızlık olayının failleri yakalandı


Konu hakkında Niğde İl Genel Meclisine verilen talebe karşılık Soyak’ın yaptığı açıklamada; “Aksaray 1989 yılında vilayet olurken, çizilen sınırlara Narlıgöl’ün Niğde sınırları içerisinde kaldığı belirtiliyor. Biz meclis olarak bu sınırları bir kez daha gözden geçirelim. Niğde olarak küçülmekten bıktık artık. Fotoğraf karelerinde Niğdelileri tek çatı altında toplamakla bitmiyor o işler. Bizler madem tek başınıza yapamıyorsanız tüm siyasi partiler olarak bir araya gelip bu sorunu çözelim. Sürekli olarak kaybeden bir Niğde profili ile ilimize zarar verildiğini görmenizi istiyoruz. Daha ne kadar toprak, imkan, ve değer kaybedeceğimizi kestiremiyoruz. Her isteyen bir parça koparıp vermek bu şehrin sonunu getirir. Birlik ve beraberliğin en çok arandığı bu dönemde bunu hep birlikte üzerimize düşen her ne var se yapmak boynumuzun borcudur.


ZENGEN ÖRNEĞİNİ İŞARET ETTİ
Geçmiş dönemlerde Niğde’nin 4 Milletvekili vardı. O dönemki ihmal ve davranışla iki beldemiz bizden alındı. Bunlar sofular ve Bekarlar kasabaları oldu. Böylece 4 vekil kontenjanı bulunan Niğde 3 vekille temsil edilmeye başlandı. Bakın bize en yakın yerlerden olan Zengen 2 kez Niğde’ye bağlanmak için referandum yaptı fakat Konya buna asla müsaade etmedi. Bugün Zengen Niğde’nin Çukurkuyu Kasabası ile sınır ve Konya’ya en az 2 saat mesafede. Niğde ise kendi toprağını kaybetmekten korkmadığı gibi Narlıgöl’de elden çıkarılıyor.  Bunun önüne geçmeliyiz ve bu sorunu kökten çözmeliyiz” dedi. 

Editör: TE Bilişim