Bugün ziyaret ve açılışlarda bulunmak için Niğde'ye gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ziyaretinin ilk bölümünde Niğde Valiliği, Niğde Belediyesi, Ak Parti İl Başkanlığı ve Niğtaş kalsit işletmesini ziyaret etmişti. Bakan Varank daha sonra Biska Tekstil Temel Atma, İçme Suyu Arıtma Tesisi ve Belediye Ekmek Fabrikası Toplu Açılış Törenine katıldı. 

Açılış töreninde Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde Milletvekili Yavuz Ergun, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir  ve Niğde OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbaş bir konuşma yaptılar. 

Bakan Varank törende yaptığı konuşmada, OSB İçerisinde Niğde Belediyesi tarafından kurulan tam entegre halk ekmek fabrikasının da açılışını gerçekleştirdi. Bakan varank, mezbelelik bir alanda vizyoner bir akılla gerçekleştirilen entegre tesisin 50 engelli ve bayana a da ekmek kapısı olacağını söyledi. Bakan Varank, tam otomatik tesiste üretilen ekmeklerin çıkış noktasında sıcak ekmekleri eline alarak burada gazetecilere sıcak ekmek arasında tereyağı ve peynir koyarak ikram etti. Daha sonra sıcak çıkan ekmekten tadan Bakan Varank fabrikanın niğde halkına hayırlı olması temennisinde bulundu.

Bakan Varank daha sonra Niğde Organize Sanayi Bölgesine geçerek burada kurulacak olan özel sektöre ait Biska Tekstil Fabrikası'nın temel atma törenine katıldı. Temel atma töreninde konuşan Varank, Türkiye'nin parlayan yıldızı Niğde de OSB de genişleme alanında önemli bir tesisin temelinin atılması özellikle istihdam ve ekonomi açısından öneli olduğunu vurguladı. Bu yıl içerisinde faliyete geçmesi planlanan tekstil iplik fabrikası 400 bin avroya mal olacak ve tamamlandığında 2 bin kişi istihdam edileceğini belirtti. 

Kendi elektiğini üreten işletmeler ve  bu konudaki teşviklerden de bahseden Bakan Varank konuşmasının bir kısmında da İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi. 

Nevşehirli Başkan Niğdeli Başkanlardan Daha Hızlı Çıktı! Nevşehirli Başkan Niğdeli Başkanlardan Daha Hızlı Çıktı!

Editör: TE Bilişim