Niğde'nin Bor ilçesi Bayat köyünde iki grup arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan çatışmada ölü sayısı 4'e yükseldi.

Niğde'nin Bor ilçesine bağlı Bayat köyünde çıkan silahlı kavgada yaralanan bir kişi daha hastanede hayatını kaybetti. Bayat köyünde iki aile arasında çıkan silahlı kavgada yaralanan Mediha Doğan (84) kaldırıldığı Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesinde yaşam mücadelesini kaybetti. Olayla ilgili ölü sayısı 4'e yükseldi. Yaralanan 6 kişinin tedavilerinin devam ettiği öğrenildi. Gözaltına alınan 30 şüphelinin jandarmadaki işlemlerinin sürdürüldüğü belirtildi.

1960 lı YILLARIN MESELESİ

Diğer yandan Bayat Köyündeki olayların iki aile arasında olmadığı köyün genelini içerdiği öğrenildi. Bayat köyüne 1960 lı yıllarda yakın bir köyden Bayat Köyüne göçen  sülale ile yıllardır süren bir tartışma olarak iddia ediliyor. Yıllardır süren konunun geçtiğimiz muhtarlık seçiminde tekrar nüksettiği ve arazi tartışmasının da bir bahane olduğu iddia ediliyor. Söz konusu tartışmalı arazinin de zaten devletin hazine arazi olduğu öğrenildi. 

MİLLETVEKİLİ YAVUZ ERGUN BAYAT KÖYÜNDE. 

Bugün Niğde Milletvekili Yavuz Ergun, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, Ak Parti Niğde İl Başkanı Mahmut Peşin, İl Genel Meclis Üyesi Fahrettin Anıl Bayat köyüne ziyarete gittiler. Köylülerle bir araya gelen Milletvekili Yavuz Ergun tarafları dinledi. Köylüler köylerinde güvenlik önlemi alınmasını olayı sürdürme niyetinde olanların olabileceğini, tarafları dinleyerek bu güne kadar ki hüsümetin bir şekilde çözüme kavuşturulmasını istediler. Bu konuda da gerek siyasilerin gerekse devlet yetkililerinin bu konuyu ciddiye almasını talep ettiler. 

Bayat köyünde bundan bir kaç yıl önce tarım ürünleri tüccarı Diyarbakırlı Salih Kaçmaz  öldürülmüştü.  Bunun haberini de yapmıştık. (Burada Tıklayın)    Diyarbakırlı tüccar Salih Kaçmaz'ı öldüren bir kaç yıl hapis yattıktan sonra da çıkıp köyüne dönen R.K. isimli şahısda geçtiğimiz hafta yaşanan silahlı kavga  sonuncunda hayatını kaybetmişti. 






 
Editör: TE Bilişim