Niğde Altunhisar İlçesi Uluören köyünde kaybolan işitme engelli 9 yaşındaki Mustafa Yiğitbilek’i ormanlık alanda jandarmanın iz takip köpeği “ Aza” buldu.

   

Niğde İl Jandarma Komutanlığı’ndan edinilen bilgiye göre ; 14 Şubat 2013 günü saat 15.25 sıralarında Mustafa ERKOL isimli şahıs tarafından Niğde İl Jandarma Komutanlığı 156 Jandarma İhbar hattına yapılan telefon ihbarında; Altunhisar – Uluören Köyünden aradığını bildirerek aynı köyde ikamet eden ve yeğeni olan Mustafa YİĞİTBİLEK (2004 Altunhisar d.lu, - Konuşma ve duyma engelli- Bir ayağı aksıyor) isimli çocuğun aynı gün saat:11.00’ dan bu yana kayıp olduğunu anne ve babasının yapmış olduğu tüm aramalara rağmen bulunamadığını iddia ederek yardım talebinde bulunuldu.

 
JANDARMA ANINDA OLAY BÖLGESİNDE OLDU

Olayla ilgili, Altunhisar İlçe Jandarma Komutanlığından 1 Asayiş Timi ile Niğde İl Afet Acil Durum Müdürlüğünden 8 personel  aynı gün saat saat: 15.30 sıralarından itibaren Uluören köyüne sevk edilerek,  kayıp çocuğun aile yakınları birlikte köy halkından daha önceden oluşturulan (75-80) kişilik sivil vatandaş tarafından devam ettirilen arama faaliyetine katılımları sağlanmış olup aynı zamanda Niğde İl Jandarma Komutanlığı kadro ve kuruluşunda bulunan 2 adet özel eğitimli köpek askeri araçlarla operatörleri ile birlikte saat: 16.30 sıralarında bölgeye sevk edildiler.

 " AZA ve HARBİ " İSİMLİ İZ KÖPEKLERİNİN İLK İŞİ MUTLU SONLA BİTTİ

 

Uluören Köyüne ulaşan  özel eğitimli köpek operatörleri; kayıp çocuğun ailesinden çocuğun daha önceden giymiş olduğu bir kazağı köpeklerine koklatarak en son bir çoban tarafından saat: 14.00 sıralarında arazide görüldüğü yer olan ve köye  yaklaşık 5 km. mesafede ki bir bölgeden itibaren iz takip ve arama faaliyetine başlamışlardır. İki köpek  ile iki ayrı koldan yapılan iz takibi neticesinde, kayıp çocuğun en son görüldüğü bölgeden yaklaşık (2) Km. daha uzaklıkta bulunan Hasandağı eteklerinde bulunan Uluören Köyü Örencik mevkiinde bir kayanın üzerinde oturmuş olarak aşırı soğuk ve fırtınanın etkisi ile gece karanlığında donmak üzere iken, “ Aza” isimli Arama Kurtarma Köpeği tarafından saat:19.00’ da bulundu.

MUSTAFA'NIN BULUNDUĞUNDA SEVİNCİ GÖRÜLMEYE DEĞERDİ. 

Kayıp çocuk Mustafa YİĞİTBİLEK bulunduğu esnada sevinç içerisinde Arama Kurtarma Köpek Operatörünün boynuna sarılarak  öpmeye başlamış.  Üzerinde ince bir kapşonlu tişört, altında eşofman giysisi, ayaklarında çorap ve ayakkabı bulunmamaktaydı. Ayaklarına kısmen taş ve dikenlerden yaralandığı görüldü..Çocuğun bulunduğu yer köye yaklaşık 6-7 km. mesafede olup araç yolu bulunmamaktadır. Sağlıklı bir kişinin çocuğun bulunduğu bölgeye yaya olarak yaklaşık 1,5 – 2 saate çıkabileceği değerlendirilmektedir 

ALTUNHİSAR HASTANESİNDE TEDAVİ ALTINA ALINDI

 Aza isimli Arama Kurtarma Köpeği henüz üç yaşında olup,  28 Aralık 2012 tarihinde Jandarma hizmetine verildi. Harbi isimli İz Takip Köpeği 2 yaşında 30 Kasım 2012 tarihinde birliğe katıldılar ve her iki köpeğin de ilk takip görevi başarı ile gerçekleşti.  Kayıp çocuk Bulunduktan sonra  Niğde İl Jandarma Komutanlığı Arama Kurtarma ve İz Takip Köpek Operatörleri tarafından bulunan kayıp çocuk, Jandarmaya ait Devriye aracı ile Altunhisar Devlet Hastanesine sevk edilerek sağlık kontrolünü müteakip aynı gün saat: 20.00 sıralarında ailesine teslim edildi.

Kayıp çocuk Mustafa'nın bulunduğu sırada ve sonrasında köpeklere olan sevgi gösterisi görülmeye değerdi. 


 

Editör: TE Bilişim