Toplum Destekli Polis Uygulaması ilçemiz Emniyet Müdürlüğü bünyesinde ilk mesaisini yaptı. İlçe halkını bilgilendirici broşür dağıttılar.
 Dâhi GEDİK/Editör ÖZEL
Bor Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapacak Toplum Destekli Polis memurları ilçe merkezinde ulaşabilecekleri tüm noktalarda vatandaşlara toplum destekli polis broşürü dağıtarak, vatandaşları hem bilgilendirdi hem de sorulara yanıt verdiler. İlçe merkezinde çarşı ve Salı pazarı içerisinde de vatandaşların meraklı bakışları arasında broşür dağıttılar ve mesai yaptılar.
Özellikle esnafların yoğun ilgisi ile karşılaşan polis memurları, vatandaşları özellikle 155 Polis İmdat hattının nasıl kullanılması gerektiği, herhangi bir suç işlendiğinde ve ya şüpheli bir şafıs ya da durumla karşılaşıldığında  polis birimlerine rahatlıkla ve 155 Polis İmdat hattını  ÜCRETSİZ arama yapabileceklerini tane tane ve anlaşılır bir şekilde gerektiğinde defalarca izah ve tarif ettiler. 
Günümüz şartlarında suç ve suçlularla mücadelede güce ve yetkiye dayalı polislik anlayışının yanında hizmet etme anlayışını ön plana çıkartan, toplumun desteğini arkasına alarak, toplum için topluma hizmet eden polislik anlayışı ile faaliyet göstermeye çalışan Toplum Destekli Polis Birimi, bireyi suça iten; arkadaş grubu baskısı, psikolojik nedenler, uyuşturucu ve alkol, eğitimsizlik, agresif davranış ve yetersiz ebeveynlik gibi nedenlerin tespiti, bu nedenlerin ortaya çıktığı yer veya koşulların belirlenmesi ve bu nedenlerin oluşmasını engelleme gücüne sahip olan sivil toplum örgütleri, ebeveynler, okullar, sosyal hizmet kuruluşları, sokak çocuklarını topluma kazandıran dernek v.b. örgütler, uyuşturucu/ alkol v.b. madde bağımlılığını engelleyen kuruluşlar ile yazılı ve görsel medyanın bilinçlendirilerek, suç ve suçla mücadele kavramına aktif katılımlarının sağlanmasını amaçlamakta.
 
Bor İlçemizde, Emniyet alanındaki yenilikler hızla devam ediyor. Daha önceden kurulan Olay Yeri İnceleme Büro Amirliği hizmete geçmişti. Geçtiğimiz aylarda oluşturulan Pasaport Büro Amirliği’nin hizmet vermesi ile Pasaport almak için Borlu vatandaşlarımız artık Niğde’ye gitmiyor.

ARTIK BOR'da PASAPORT VERİLEBİLİYOR HABERİMİZ İÇİN TIKLAYIN...

Haber ve Fotoğraflar izinsiz alınamaz...

 
Editör: TE Bilişim