Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesindeki evinde PKK’nın silahlı saldırısı sonucu şehit olan Niğdeli Polis Okan Acar bugün saat: 16.30’de ikindi namazına müteakip Dışarı Caminde kılanacak cenaze namazının ardından Niğde Şehitliğine defnedilecek.

Niğde'de sadece 51 Nolu Şehir içi otobüs işletleleri araçlarının önüne siyah bant ve Türk Bayrağı astı. Tek tük bazı esnaflar işyerlerine bayrak astı. Esnaf Kuruluş temsilcilikleri ve diğer sivil toplum kuruluşlarının bu konuda hiç bir duyuru yapmadığı öğrenildi. 

Şehit Polislerimize Urfa Emniyet Müdürlüğünde tören yapıldı. Uçakla Nevşehir Havaalanına şehit polisimizin naaşı getirilerecek. 

MHP Lideri Dr. Devlet Bahçeli' nin de bugün Niğde programı vardı. Cenazeye Dr. Devlet Bahçeli'ninde katılımı bekleniyor. 


ŞEHIT POLİS MEMURU OKAN ACAR'IN CENAZE TÖRENİ

Saat 12:00 Nevşehir Havaalanında şehit Cenazesi karşılama

Saat 13:30 Şehidimizin Cenazesinin Devlet Hastanesi Morgunu

konulması.

Saat 15:45 Şehit Cenazesinin Devlet Hastanesi Morgundan

alınması

Sant:16:00 Şehit Cenazesinin helallik alınması için ailenin ikametine

Saat: 16:20 ikametten hareket.

Saat16:30 Dışarı Camiine intikal.

Saat: 1.6:45 ikindi namazı ve Cenaze namazı.

Saat: 17:15 Mezarlığa Hareket.

Saat:17:40 Mezarlığa intikal.

Saat:18:40 Şehit ailesi evinde taziye program!.


URFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ ÖNÜNDE ŞEHİTLERİMİZ İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ. 

Ceylanpınar'da şehit düşen polis memurları için ilk tören Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlendi. Düzenlenen törene İç İşleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu,  Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü, şehit aileleri ve mesai arkadaşları katıldı.

Ceylapınar'da kaldıkları evde şehit edilen Terörle Mücadele Şubesi'nde görevli Feyyaz Yumuşak ve Çevik Kuvvet Şubesi'nde görevli Okan Açar için Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü’nde tören düzenlendi. İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, yaptığı konuşmada şunları söyledi: Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Bu toprakları bize vatan eğlerken şehadet şerbeti içerek şehitler kervanın katılanlara iki meslektaşımızı daha uğurlamak için buradayız.

"DEFALARCA TEZGÂHLANAN KANLI OLAYLARDAN BİRİ"

Devletimizin bekası, milletimizin birlik ve bütünlüğünü bozmak için daha önce defalarca tezgâhlanan kanlı olaylardan biriyle daha karşı karşıyayız. 2 Temmuz 1993 tarihinde Madımak Oteli’nde katledilenlerin intikamını almak için 3 gün sonra Başbağlar Köyü’ndeki masum insanları hunharca katleden barış ve kardeşlik maskesi arkasına gizlenmiş odaklar, Suruç’ta katlettirdikleri vatandaşlarımızın intikamını almak iddiasıyla Ceylanpınar’da istirahat halinde olan, vatanına hizmet başka gayesi olmayan iki meslektaşımızı kahpece şehit etmişlerdir.

Cenaze töreninde şehit Feyyaz Yumuşak'ın babası Mustafa, kardeşi Polis Memuru Fatih Yumuşak, şehit Okan Acar'ın annesi Zehra Acar ve yakınları gözyaşları döktüler. Şehit Okan Acar'ın annesi, cenazelerin geçişi ve selamlama töreni sırasında cenaze aracının üzerine, oğlunun tabutuna sarılmaya çalıştı. Zehra Acar, polis memurları tarafından güçlükle sakinleştirildi. Ayrıca cenaze törenine katılan bir grup ülkücü gençlik tarafından 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' pankartı açıldı.

Bakan Öztürk: Bu ülkede var olmanın bedeli ağır olmuştur.

Cenaze törenine katılan İçişleri Bakanı Selahattin Öztürk bir konuşma yaptı. Bakan Öztürk ‘Kadimden beri bu ülkede var olmanın bedeli ağır olmuştur’ dedi. Türkiye’de yaşayan insanların huzuru, geleceği, birliği, bütünlüğü ve bekasının insanların şehadet, gazilik ve vatan müdafaası sırasındaki kayıplarla karşılandığını ifade etti. Bugün de bu kaderin yine karşımızda olduğunu belirten Bakan Öztürk ‘Bu ülkenin birliği, bütünlüğü, bekası için canını veren, güvenlik görevlerimize, askerlerimize karşı yapılmış olan vahşice, canice cinayet hiçbir ahlak kuralına, hiçbir anlayışa, insanlık kuralına, din anlayışına sığacak bir şey değildir. Yatakta yatarken iki insanı bir başka elim olay dolayısıyla şehit etmenin açıklanacak hiçbir yönü olamaz. Hiçbir haklı dava böyle bir şeye haklılık kazandıramaz. Vahşice, nefret ettirici faaliyetler ve cinayetler bu ülkede kimseyi korkutmasına imkan yoktur. Bu ülkenin birliği bütünlüğü ne pahasına olursa olsun sağlanacaktır. Bunu yaparken elbette ülkemizde hizmet veren güvenlik görevlileri, askerleri, ordumuz, milletimiz kayıplar verecektir.  Bugün de iki acı kayıpla karşı karşıyayız. Şehit makamı bizim inancımızda peygamberlikten sonra gelen en yüksek makamdır. Gerek ailelerine, gerek yakın çevrelerine de şefaat edeceklerine inanıyoruz. Şehitlerimizi ebediyete uğurlarken milletimize başsağlığı, emniyetimize başsağlığı diliyorum.’ Dedi.

Vali Küçük: Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak.

Cenaze töreninde konuşan Vali İzzettin Küçük ise devletin teröristlerin muhakkak yakasına yapışacağının altını çizdi. Vali Küçük ‘Feyyaz Yumuşak ve Okan Acar çok değerli iki vatan evladı idi. Aziz şehitlerimizin huzurundayız. Üzüntümüz çok büyük ve çok derin. Şanlıurfa’nın ve ülkemizin can güvenliğini koruyan iki arkadaşımız, can verdiler, şehit oldular. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Ailelerinin üzüntüleri beraberce paylaşıyoruz. Aileleri artık devletimiz ve milletiz için en büyük emanettir. Her zaman yanlarındayız. Ayrıca iki şehidimiz Şanlıurfa semalarında, en üstün mevkide hep hatırlanacak ve asla unutulmayacaktır. İki polis memurumuzu şehit eden alçak teröristlerde bilsinler ki devlet muhakkak yakalarına yapışacaktır. Hukuktan ve devletten katamayacaklardır, şehitlerimizin kanları yerde kalmayacaktır’ şeklinde konuştu.

Pınarbaşı: Toprak uğrunda ölen varsa vatandır.

Cenaze töreninde oldukça üzgün olduğu gözlenen Şanlıurfa Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı’ da konuştu. ‘Şehitlerimizin kanlarının yerde kalmayacağını timsah gözyaşları dökenler dahil herkes görecek’ dedi. Konuşmasına Mithat Cemal Kuntay’ın ‘Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır.’ Sözüyle devam eden Pınarbaşı ‘Devletimizin bekasını, milletimizin birlik ve bütünlüğünü bozmak için daha önce defalarca tezgahlanan kanlı bir saldırı yine gerçekleştirildi. Temmuz 1993 tarihinde Madımak Otel’inde katledilenleri anmak için 3 gün sonra Baş Bağlar köyündeki insanları hunharca katleden barış ve kardeşlik maskesi arkasına gizlenmiş olanlar, Suruç’ta katlettirdikleri vatandaşlarımızın intikamını almak için Ceylanpınar’da vatanına ve milletine hizmetten başka hiçbir gayeleri olmayan iki meslektaşımızı kahpece şehit etmişlerdir. Maalesef son yıllarda kandan beslenen ancak barış ve kardeşlik sözünü dillerinden düşürmeyen bu odaklar, devletimizin tüm kurumlarına ve teşkilatımızın kılcallarına giden örgüt ile de kol kola girerek ihanet sarmalını sürdürmüşlerdir. Bu örgütün teşkilatımızın içerisine sızdırıldığı uzantıları kullanarak, istihbarat faaliyetleri zafiyete uğratılmaya çalışılmış, ilimizin plaka sistemine abilerinden aldıkları talimatla kapatarak, asayiş ve terör olayları yapılmaya çalışılmıştır. Bu örgüt tarafından Suruç’taki terör saldırı fırsat bilinerek, istihbarat ve terörler mücadele birimlerinin başında gecesini gündüzüne katarak can siperhane çalışan mensuplarımız, gazete manşetleri ve televizyonlarında saatlerce isimleri zikir edilerek hedef edilmiştir. Bütün bunları devletimizin ve milletimizin bekası için son dönemde kol kola girenler bu odaklar ve örgütlerle mücadeleyi şehitler versek de sonuna kadar sürdüreceğiz. Şehitlerimizin kanının yerde kalmayacağını, timsah göz yaşı dökenler dahil herkes görecek. Bundan şehitlerimizin aileleri dahil hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu duygu ve düşüncelerle şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli aileleri, teşkilatımızın ve milletimizin başı sağ olsun diyorum’ dedi.

Nedim ATİLLA  

Editör: TE Bilişim