Emniyet Teşkilatı Sivil Personel Sendikası – SİPER-SEN Niğde İl Temsilcisi Şerafettin Çopur yazdı.

 

Bundan 171 yıl önce oluşturulan Polis Teşkilatı’nın her yıl dönümü haftasında  05-10 Nisan tarihleri arasında Polis Haftası kutlarız. Kutlamalar; barış, huzur, kamu güvenliği, canımız, malımız, vicdanımız  vs. yaldızlı cümlelerle başlar ve ileri teknoloji, yüksek eğitim,  ileri fiziki yapı, gelişmiş teknik alt yapı diye süslenerek devam eder ardından  ziyaretler, temenniler ile son bulur.

 

Her yıl böyledir…

 

Emniyet Teşkilatında görev yapmak,  şuan Türkiye’deki en tehlikeli meslek, çalışma saat ve şartları açısından  en yorucu ve stresli bir meslek, kendini savunamayan, anlatamayan bir meslek. Kulağı keskin ama dili suskun bir meslek. Her şeyin farkında olan ama yutkunmak zorunda kalınan bir meslek… Bu tür konular da zaman zaman bazı çevrelerce  çok yazılır söylenir. Ama asıl olan,  sorunların çözümü  ve iyi şartlar için birşeyler üretmektir. Bu durum Niğde yerelinde de farklı değildir. 

 

Sadece bir örnek verelim.

 

Niğde Emniyet Müdürlüğü 1970’li yıllarda yapılan köhne bir binada hizmet vermektedir. Bina yetersiz olduğundan mecburen, Niğde’nin çeşitli yerlerinde 9 ayrı binada hizmet vermektedir. Asayiş açısından değil, yer yokluğundan şehrin 9 ayrı yerine dağılmıştır. Bu durum hem ekonomik, hem zaman, hem de insan kaynakları açısından olumsuzluklar oluşturmaktadır.   Niğde’nin  en modern binasının Emniyet Müdürlüğü binası olması gerekirken bugün en köhne kamu binası Niğde Emniyet Müdürlüğüdür.  Niğde’deki hiçbir il müdürlüğü hizmet binası bu kadar eski ve düzensiz değildir. Her biri yenilenmiş, yeniden yapılmıştır ve halen yapılmaktadır. Bu köhne bina, dün meydana gelen 4.1 şiddetindeki depremin Niğde merkez de  en çok hissedildiği yerdir. Bu bina, bölünen ve eklenen odalar ile labirent haline dönüşmüştür. Sadece Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü son 5 yıl içerisinde 6 ayrı yer değiştirmiştir.

 

Ülkemizde bir çok İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına kavuşmuş iken, ne yazık ki Niğde, her konuda olduğu gibi unutulmuştur, u nut muş lar dır.

 

Oysa, yeni yeri hazırdır. Eski yerinin rantı! da yüksektir. 2015 yılı  Yatırım Programına alınmıştır. (burada tıklayın) Kısmen ödenek tahsis edilmiştir… Ama 2016 yılı ortasına  geldik, tık yok.   Niğde’nin kadim dostları!  Sayın İçişleri Bakanımız Efgan Ala ve Niğde’nin eski valisi fahri hemşerimiz şimdiki İçişleri Bakan Yardımcısı Sayın Sebahattin Öztürk’e  sadece hatırlatmak gerekiyor. Kim hatırlatacak?

Ne diyelim... Herkesin polisi kendi vicdanıdır! 


Niğde Emniyet Müdürlüğünde görev yapan, en üstten en alt rütbe ve ünvanlı, her şeyin en iyisini hak eden meslektaşlarımızın en güzel çalışma şartlarında zevkle görev yapmaları dileğiyle haftalarını kutlarım. 



Editör: TE Bilişim