Şehit Uzman Çavuş Fatih Özdemir'in  Türk bayrağına sarılı naaşı, gece saatlerinde Adana'dan karayoluyla Niğde Devlet Hastanesi morguna getirildi.

Haber: Selim GÖKEL

VİDEO EKLENECEK


Buradan Merkez Dere Mahallesi'nde ikamet eden ağabeyi Esen Özdemir'in evine getirilen şehit için helallik alındı. Helallik alınması sırasında şehidin eşi Nuray, babası Hasan Özdemir ve ağabeyleri ile şehit amcasının üniformasını giyen bir kız çocuğu da gözyaşlarını tutamadı.

Niğde Belediye Başkanlığına ait cenaze aracıyla kent merkezindeki (Dışarı Camii)  Çelebi Hüsamettin Camisi'ne getirilen şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, 5 ağabeyi tarafından araçtan indirilerek musalla taşına konuldu.

Tabutun başında nöbet tutan bir askerin gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Niğde Şehitliğinde yapılan  saygı atışı ardından yapılan  dualarla şehidimiz  defnedildi. 

NİĞDELİ... BAĞDA, BAHÇEDE, PİKNİKTE VE DÜĞÜNDEYDİ

Şehidimizin törenine havanın Niğde’de çok güzel olmasına rağmen yeterince ilgi gösterilmedi. Binlerce kişi değil bin kadar kişi katıldı. İki hafta önce Niğdeli Şehit Astsubay Yasin Tekin’in cenazesi Niğde Kent Meydanında yapıldı ancak bugün ki cenaze töreni Dışarı Camiinin avlusuna sıkıştırıldı. Basit törenlerde bile kapatılan iki yönlü trafiğin bir yönü kesildi.  Milletvekillerinden sadece Alpaslan Kavaklıoğlu vardı. Milletvekilleri Erdoğan Özegen,  Ömer Fethi Gürer ve  Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan cenazeye katılmadı. 

Törene Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, Rektör Prof.Dr. Adnan Görür, Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Rifat Özkan,  Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı, Ak Parti İl Başkanı Emrah Özdemir, Bazı parti temsilcileri, belde başkanları, askeri personel ve vatandaşlar katıldı. 



 
Editör: TE Bilişim