Niğde'de yanlış yöne giren TIR'a arkadan çarpan araç içerisinde bulunan 2 kişi öldü, 2 kişi ise ağır yaralandı.

Edinilen bilgilere göre; Adana'dan Niğde istikametine gitmekte olan Yaşar Günaydın kontrolündeki 51 KS 898 plakalı araç, Niğde Eminlik gişelerini geçtikten sonra kavşak atladığı için geri geri giderken Çetin Çeçen (28) idaresindeki KGSM0947 Kırgızistan plakalı TIR'ı farkedemeyerek çarpıştı. Çarpmanın etkisi ile 700 metre sürüklenen araç bariyerlere çarparak durabildi.

Saat 19.00 sularında meydana gelen kazanın etkisi ile araçta bulunan Gülcan Üstündağ(41), Gülay Günaydın( 59) olay yerinde hayatını kaybederken, araç sürücüsü Yaşar Günaydın(67), Sude Şengül(10) ağır yaralı olarak Niğde Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

KAZADAN SONRA KAÇTI, EREĞLİ'DE YAKALANDI

Kazanın ardından kaçan TIR sürücüsü kazayı gören bir vatandaşın ifadesi doğrultusunda Ereğli'de yaklanarak olay yerine getirildi. Jandarma ekipleri yaptığı incelemede TIR'ın arkasında cam ve kaporta parçaları buldu. TIR sürücüsü Çeçen kazayı kendisinin yapmadığını söylerken göz altına alınarak Ulukışla Jandarma Karakolu'na götürüldü. Kaza nedeniyle Ankara-Adana otoyolu trafiğe 2 saat kapalı kaldı. Uzun araç kuyruğunun oluştuğu otoyolda ulaşım, araçların çekiymesiyle normale döndü. 

Kazayı duyduktan sonra olay yerine gelen hayatını kayberenlerin yakınları ise sinir krizi geçirdi.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.





Editör: TE Bilişim