Niğde İl Emniyet Müdürlüğünden şüpheli paket tatbikatı gerçeğini aratmadı. 

Sabah saatlerinde 
Niğde İl Jandarma Garnizon komutanlığı giriş kapısına bırakılan spor çantanın ihbar edilmesinin ardından başlayan tatbikatta görev alan 40 ekip kısa süre içerisinde Niğde il giriş ve çıkış yollarında güvenliği sağladı. Şüpheli araç Niğde Valiliği önünde durdurularak araç ve araçtaki şahısların üzeri arandı ve kelepçelenerek polis otobüsüne bindirildi.



Güvenliğin sağlanılmasının ardından bomba imha ekipleri kısa sürede şüpheli paketi etkisiz hale getirerek tatbikatı bitirdi. 



Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit ile Terörle Mücadele Şube Müdürlükleri'nin ortaklaşa düzenlediği bomba imha tatbikatı, 15 dakika içerisinde başarılı bir şekilde gerçekleşirken tatbikat sonrası bir açıklama yapan 
Niğde İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, "zaman zaman yaptığımız tatbikatlardan bir tanesini bugün tamamladık. Tatbikatın amacı herhangi bir olay esnasında kısa süre içerisinde ekiplerimizin yerlerini alması ve netice alınmasıyla ilgiydi. Tatbikatımız oldukça başarılı bir şekilde gerçekleşmiş, tam 7 dakika içerisinde il genelinde güvenlik sağlanmış, şüpheli araç ele geçirilmiş ve 15 dakikada şüpheli pakette dahil olmak üzere tatbikatımız sonlandırılmıştır diye konuştu.

 

 

 




 

Editör: TE Bilişim