Hakkari'de meydana terör olayının ardından bugün sosyal medyadan yapılan organizasyonla binlerce kişi Niğde Hükümet Meydanında buluştu. 

Haber: Selim GÖKEL

Burada yapılan saygı duruşu, İstiklal Marşımızın okunması ve edilen duaların ardından kalabalık grup HDP binasına yürüdü. HDP Binasının tamamı taşlandı ve camları kırıldı. 

HDP tabelası sökülerek Türk Bayrağı asıldı. Polis kuvvetleri  HDP binası önünde önlem almıştı ancak binlerce kişiyi kontrol etmekte güçlük çekti. 


HDP binası çam ve çerveleri çevredeki binalardan atılan taşlarla kırıldı. Polis HDP binası önünde toplanan ellerinde Türk Bayrakları olan vatandaşları dağıtmak için göz yaşartıcı bomba attı. Polisin müdahalesi ile HDP binası önünden ayrılan binlerce kişi Niğde Cumhuriyet meydanında HDP bayrağını  yaktı. Ardından katılımlarla çoğalan kalabalık Niğde Şehitliğine kadar yürüdü. 

Yürüyüş yapanlara çevrede bulunan vatandaşlar alkışlarla, araç sürücüleri ise düdük çalarak destek verdi. Balkonlardan da  Niğdeliler yürüyüş yapanlara bayrak sallayarak destek verdi. 

Kalabalık, "Kana kan intikam", " Aponun piçleri yıldaramaz bizleri", "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez", "Ordu Göreve",  "Ne Mutlu Türküm Diyene" " Bin Ölür Bin Diriliriz" Niğde Uyuma Şehidine Sahip Çık" şeklinde sloganlar attı. 


Şehitliğe kadar yürüyen kalabalık burada dualar ederek ayrıldı. 

Meydana doğru tekrar yürüyüşe geçildi, yollar kapatıldı. 

Kalabalık Derbent Kavşağında oturma eylemi yapıyor...

Grup kalabalıklaşarak... Niğde Cumhuriyet Meydanına yürüdü... 

Burada Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ve İstiklal Marşımız okundu ve olaysız şekilde dağınıldı. 

HDP Binasının taşlanması olayında, 10 Kişinin gözaltına alındığı ve doktor raporu için Niğde Devlet Hastanesine götürüldü ve Doktor raporundan sonra Polis Merkezine götürülerek ifadeleri alındığı ve daha sonra serbest bırakıldıkları öğrenildi. 




HDP BİNASININ TAŞLANMASININ DAHA GENİŞ GÖRÜNTÜSÜ İLE  YÜRÜYÜŞTEN VİDEO GÖRÜNTÜLERİ BİRAZDAN...

Editör: TE Bilişim