Niğde İl Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen sertifika töreninde, bundan sonraki süreçte, trafik polislerinin yanı sıra, önleyici hizmet, asayiş ile polis memurlarının da trafik cezası kesebileceği bildirildi.



Niğde İl Emniyet Müdürlüğü toplantı salonunda eğitim alan 97 Polis memuruna düzenlenen törenle sertifikaları verildi. Saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasının ardından başlayan sertifika töreninde konuşan Niğde İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa açıkgöz, “Emniyet Genel Müdürlüğü, vatandaşların karayollarında güvenli şekilde seyahat edebilmelerini sağlamak, trafik kazalarını azaltmak, can ve mal kaybının önlemek amacıyla trafik polislerinin dışındaki diğer polislerin de trafik suçu tespit yetilerinin etkin bir biçimde kullanmaları için harekete geçti. Buna istinaden tüm polis birimlerine karşılaştıkları trafik ihlallerine ilişkin tespit tutanağı düzenleme yetkisi verilmesi, polis memurları, trafik polisleri gibi üzerinde makbuz taşıyacak ve trafik kuralı ihlali ile karşılaştığında araç durdurmadan plakasına göre tespit tutanağı düzenleyebilecek.” dedi.

Uygulamanın 1 Ocak 2013 tarihinde başlayacağını söyleyen Açıkgöz, “24 saat esasına göre sokakta asayiş hizmetlerinde görev yapan personelimiz karşılaştıkları trafik ihlallerinde tespit tutanağı düzenleyerek ilgili trafik birimimize intikal ettirtecektir. Düzenli trafik ortamının temini için cezalandırma arzu ettiğimiz bir yöntem olmamakla birlikte kuralları ihlal ederek hem kendi hem de başkasının canını tehlikeye atanlar için de cezalandırmama yapmamakta düşünülemez. Bu kapsamda mevcut getirilen uygulamanın trafik güvenliğinin sağlanması insanlar üzerinde sürekli denetim hissi ve algısı yaratarak trafik güvenliğine olumlu katkı sağlayacağına olan inancımızı belirtirken herkesin trafik kurallarına uymasına dair istek ve arzumuzda kamuoyunun bilgisine arz olunur.” diye konuştu.

Törende konuşan Niğde İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ ise, “Niğde’de 11 ekipten oluşan 97 personele trafik konusunda eğitim verildi. 1 Ocaktan itibaren resmi görevli personelimiz trafik kurallarına uymayan sürücülerine cezai işlem uygulayabilecekler. Tabii ki bizim temennimiz ilimizin trafik açısından güvenli bir il olmasıdır. İnsanların ölmesi ve yaralanması bizleri üzmektedir. Sonuçta bu memleketin insanıyız. Bizler üzerimize düşen görevi en güzel şekilde yerine getireceğiz. İnsanlarımızın trafik konusunda bilinçlendirilmesi ve sürücülerin daha bilinçli hareket etmesi için bizler yaklaşık 3 aydır çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Toplumumuzun her kesimine bu konuda bilgilendirme yapmaktayız. Ve bu süre içerisinde gördüm ki Niğdeli sürücülerimiz oldukça duyarlı. Yapılan tespitlerde emniyet kemeri takma oranı yüzde 50’lileri aşmış. Eminim ki tüm teşkilatımızın da bu anlamda oldukça katkısı olacak. Bizim niyetim ceza yazmak değil toplumu trafik konusunda bilinçlendirmektir” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından eğitime katılan emniyet personeline sertifikaları verilirken 2012 yılında trafik hizmetlerinde başarı gösteren 4 polis memuruna üstün başarı belgelerini İl Emniyet Müdürü Ali doğan Uludağ takdim etti.





Editör: TE Bilişim