Edinilen bilgiye göre; Fethullahçı Terör Örgütüne yönelik olarak Niğde Adliyesinde görevli memurlardan A.S. ve B.S görevden uzaklaştırlıdı. 

Niğde Belediye Başkan yardımcısı R.A ve Y.Ş. - A.E isimli  iki belediye personeli daha  görevinden alındı.

Bor İlçesinde Bor ve Niğde Emniyet Müdürlüğü ekipleri  bazı esnaflar ve memurları göz altına alınarak ev ve işyerlerinde aramalar yapıldı. Gözaltına alınanlar Niğde Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde sorguları devam ediyor.  Gözaltına alınanlar arasında, dernek yöneticileri, parti yöneticileri ve Kuran Kursu öğreticileri de var. Aramalarda bir çok örgüt bağlantılı materyallere el konuldu. 

Niğde merkez ilçelerinde Milli Eğitim Müdürlüğü FETÖ ile ilişkisi bulunan bir çok öğretmene  soruşturma açtı. Altunhisar'da 1 doktor 4 hemşire açığa alındı.

Geçtiğimiz hafta içinde Niğde Üniversitesinde görevli 1 Profesör, 11 Doçent, 3 Yrd. Doçent, 2 Araştırma görevlisi, ve memur, sekreter, öğretim görevlisi olmak üzere toplam 28 kişi gözaltına alınmış ve ardından tututlanmıştı. Diğer yandan 4 Üniversite görevlisinin de firar olduğu arama kararı çıkartıldığı öğrenildi. 

Sosyal medya üzerinden darbe karşıtı ve devlet yöneticilerine yapılan hakaret ve aşağılamalar ile ilgili de darbe gününden itibaren bu güne kadar  yaklaşık 50 kişi hakkında soruşturma açıldığı,  Örgüte yönelik soruşturmaların titizlikle yürütüldüğü bilgisi edinildi. 



 
Editör: TE Bilişim