Resmi Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi’ne göre; 41 ilin valisi değişti, 12 ilçenin kaymakamı vali olarak atandı, İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk ile birlikte toplam 19 vali merkeze çekildi.


Vali atamalarına ilişkin kararname Resmi Gazete’de yayımlandı. Bugünkü sayıda yayımlanan kararnameye göre; aralarında İçişleri Bakan Yardımcısı ile 19 vali merkeze atanırken, 41 ilin valisi değişti ve 12 kaymakam vali olarak çeşitli illere atandı.

Merkez valiliğine atanan isimlerin arasında Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş da yer aldı. Vali Coş 15 Temmuz 2016’da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının gerçekleştirdiği darbe girişimi sırasında eline aldığı otomatik tüfekle darbeci askerlere meydan okumuştu.


Daha önce Niğde'de valilik yapan İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk ile birlikte  Ağrı Valisi Musa Işın, Amasya Valisi İbrahim Özefe, Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Çankırı Valisi Mesut Köse, Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Eskişehir Valisi Azmi Çelik, Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, Karaman Valisi Süleyman Tapsız, Malatya Valisi Mustafa Toprak, Muğla Valisi Amir Çiçek, Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, Osmaniye Valisi Kerem Al, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Tokat Valisi Cevdet Can, Uşak Valisi Ahmet Okur ve Van Valisi İbrahim Taşyapan, merkez valiliğine çekildi.

NİĞDE'YE YİNE KAYMAKAMLIKTAN ATAMA

Salihli Kaymakamlığından Niğde Valiliğine atanan Ertan Peynircioğlu, Niğde'de 1 yıl görev yaptı. Yeni Niğde Valisi Yılmaz Şimşek'in ise bayramdan sonra görevine başlayacağı öğrenildi. Önceki vali Ertan Peynircioğlu'da mevcut atanan Vali Yılmaz Şimşek'te Kaymakamlıktan geliyor.

Valiler kararnamesinden sonra da Emniyet Müdürleri atama kararnamesinin çıkacağı belirtiliyor. 

VALİ YILMAZ ŞİMŞEK KİMDİR?

07.12.1971 yılında Antalya-Gazipaşa'da doğdu. İlk-orta ve lise tahsilini Gazipaşa'da tamamladı. 1989 yılında girmiş olduğu İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü 1993 yılında bitirdi. Aynı yıl girmiş olduğu Kaymakamlık sınavını kazanarak 1994' te Niğde Kaymakam Adayı olarak 'Mülki İdare' mesleğine intisap etti. Kaymakam Adaylığı süresi içerisinde sırasıyla Seydiler, Doğanşar ve Serinhisar Kaymakam Vekillikleri yaptı. Bu süre içerisinde ayrıca dil eğitimi ve uygulamaları yerinde görmek için İçişleri Bakanlığı tarafından 8 ay süreyle İngiltere'ye gönderildi. Adaylık süresinin bitiminden sonra Konya-Halkapınar Kaymakamlığına atandı. Daha sonra sırasıyla Hamur, Şiran, Aydın-Yenipazar Kaymakamlığı, Karaman Vali Yardımcısı görevinde bulundu. En son Dalaman Kaymakamı olarak görev yapmakta iken İçişleri Bakanlığının 30/11/2016 tarih ve 2016/861 sayılı kararnamesi ile Pendik Kaymakamlığına atandı. Ayrıca, 1995 yılında TODAİE (Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü) de 'Kamu Yönetimi ve Üst Düzey Yöneticilik' üzerine yüksek lisans programını bitiren Sayın ŞİMŞEK, 2007 yılında ise İngiltere'de Portsmouth Üniversitesinde 'European Studies' (Avrupa Çalışmaları) bölümünde 'Türkiye'nin Avrupa Güvenliği Açısından Önemi' adlı teziyle mastırını tamamladı. Halen Muğla Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Bölümünde Doktora yapmakta olan Vali Şimşek, evli olup, bir kız ve bir erkek çocuk babasıdır, İngilizce bilmektedir.




 
Editör: TE Bilişim