Niğde Emniyet Müdürlüğü geçtiğimiz hafta Niğde’de meydana gelen bir çok hırsızlık olaylarını aydınlatırken,  geçtiğimiz hafta meydana gelen çeşitli hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarında 4 kişi yakalandı. 

Geçtiğimiz haftalarda da Niğde Emniyet Müdürlüğü bir çok hırsızlık olayını aydınlatmıştı. 



Niğde Emniyet Müdürlüğünden konu ile ilgili yapılan açıklama da ;  İl Merkezimizde meydana gelen mala karşı suçlarla ile ilgili olarak Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık-Oto Hırsızlık ve Yankesicilik-Dolandırıcılık Büro Amirliklerince yapılan çalışmalar neticesinde;


1. Olay;
12.05.2013 günü Bor Yolu üzerinde park halinde bulunan bir yolcu otobüsünde meydana gelen Otodan Hırsızlık olayı ile ilgili olarak mevcut kamera kayıtlarını inceleyen görevlilerce yapılan araştırmalar neticesinde, hırsızlık olayını gerçekleştirdiği tespit edilen iki şüpheli şahıs çalmış oldukları eşyalar ile birlikte aynı gün yakalanmıştır.

2. Olay; 17.05.2013 günü Şahinali Mahallesinde bulunan bir petrol istasyonunda park halinde bulunan bir araçtan para çalınması olayı ile ilgili olarak yapılan çalışmalar neticesinde, olayının şüphelisi olduğu tespit edilen bir şahıs yakalanarak adli makamlara sevk edilmiştir.

3. Olay; 21.05.2013 günü Yenice Mahallesinde meydana gelen hırsızlık olayı neticesinde çalınan bir adet motosiklet yapılan çalışmalar neticesinde, hırsızlık olayını gerçekleştiren şüpheli şahıs ile birlikte yakalanmıştır. Ele geçen motosiklet sahibine teslim edilmiştir.

 Vatandaşlarımızın can ve mal güvenlikleri için, şüpheli şahıslar ve olaylarla karşılaştıklarında ivedi olarak 155 Polis İmdat Hattına ihbarda bulunmaları ciddi önem arz etmektedir. Ayrıca meydana gelebilecek her türlü dolandırıcılık ve hırsızlık olaylarının önlenmesi için, vatanlarımız iş yerlerinin ve ikametlerinin fiziki güvenlik şartlarını artırmaları gerekmektedir. 155 Polis İhbar Hattı ücretsiz olup, ihbarlarda bulunan kişinin kimliği gizli tutulmakta ve hayati önem taşıyan ihbarlar görevli ekipler tarafından en hızlı bir şekilde değerlendirilmektedir.


 

Editör: TE Bilişim