Sosyal medyada Niğde’nin Ulukışla ilçesinde 2 teröristin görüldüğü ve helikopterle arama yapıldığı sosyal medya  haberi, paniğe neden oldu. 

Haberin Facebook ve Twitter da yayınlanması üzerine  Ulukışla Kaymakamlığı'da  yine Facebook adresinden açıklama yaptı. Kaymakamlık, “2 teröristin bulunduğu Çanakçı köyünde helikopterle ile arazi taraması yapıldığı söylentisi gerçeği yansıtmamaktadır” dedi.

SOSYAL MEDYADA YAYINLANAN HER OLAYA İNANMAYIN

“Dikkat Ulukışla ve Çevre Köy Halkının Dikkatine Terör Haberi” başlığıyla Ulukışla ile ilişkili facebook sayfasında  paylaşılan, “Dün gece saat 03.30 civarında Ulukışla İlçesi Gedeli - Çifteköy köyleri civarında görülen ve bölgedeki bazı köylerden yiyecek içecek isteyen 2 teröristin olduğu bu eylemden sonra Çanakçı köyüne doğru intikal ettikleri güvenlik güçlerine haber verilmesi sonucunda bölgede helikopter ile arazi taraması yapıldığı haberine ulaşılmıştır. Bölge halkının bu konuda dikkatli olması ve görülen şüpheli şahısları güvenlik güçlerine bildirmeleri rica olunur” yazısının hızla yayılması vatandaşlar arasında paniğe neden oldu.

Konuyla ilgili Ulukışla Kaymakamlığından yapılan açıklamada, “Sosyal medyada yer alan Gedeli-Çifteköy köyleri civarında yiyecek içecek isteyen 2 teröristin bulunduğu Çanakçı köyünde ise helikopterle ile arazi taraması yapıldığı haberi gerçeği yansıtmamaktadır. İlçemiz sınırlarında böyle bir olay ve durum ile karşılaşılmamıştır. Her terör örgütünün amacı halkta korku ve paniğe neden olarak ülke ve toplum huzurunu bozmaktır. Bu tip gerçek ile bağdaşmayan haberler yaparak hain terör örgütlerinin amacına ulaşmasına yardımcı olmayalım. Ancak her şeye rağmen vatandaşlarımızın duyarlı olması şüpheli bir şahıs veya araç gördüklerinde güvenlik güçlerimize (156-155) haber vermeleri yararlı olacaktır” denildi.

Diğer yandan bu tarz söylentiler ve sosyal medya paylaşımları Bor ve Niğde illerinde de yapılıyor. Bu art niyetli ve her hangi bir kaynağa dayandırılmayan yapılan paylaşımlar söylentiye dönüşüyor. Sosyal medya üzerinden sorumsuz şekilde yapılan bu tarz yayınlara vatandaşların inanmaları gerektiği belirttildi. 


Editör: TE Bilişim