Niğde'de Ankara'daki terör olayını protesto etmek için Barış ve Demokrasi Platformu üyeleri basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasının ardından küçük çaplı olaylar çıktı. 

Haber: Selim GÖKEL
Video: Fatih ÖZATA
Foto : Enes Can ÖZMEN




 Niğde'de Ankara'daki terör olayını protesto etmek için Barış ve Demokrasi Platformu üyeleri basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasının ardından küçük çaplı olaylar çıktı. 

Barış ve Demokrasi Platforum adı altında birleşen ve Niğde Hükümet Meydanına gelen grubun topluca yürüyüş yaparak Niğde Kent Meydanına gelinmesine polis izin vermedi. Farklı şekilde çeşitli yerlerden Niğde Kent Meydanına gelen grup burada toplandı. 

CHP İl Başkanı Erhan Adem, HDP İl Eş Başkanı Göksel Rıza Özkan, CHP  Merkez İlçe Başkanı Mahir Kızıltan, KESK dönem sözcüsü Doğan Güneş, SES Niğde Temsilcisi Yılmaz Yıldız, HDP Niğde Milletvekili Adayı Hamza Özkan ve çeşitli sivil toplum kuruluşları basın açıklamasına destek verdiler. 



CHP, HDP, KESK ve Bağlı Kuruluşlardan oluşan Barış ve Demokrasi Platformu Niğde Hükümet Meydanında basın açıklaması yaptı. İzin alınmadığı gerekçesi ile Polisin izin vermek istemediği basın açıklamasını Eğitim-Sen Niğde İl Temsilcisi Doğan Güneş  yaptı. 

Grup adına basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Şube Sekreteri Doğan Güneş, “Emek Barış ve Demokrasi mitingimizi kana bulayanlar ve katliama seyirci kalanlara sesleniyoruz; bütün vahşetinize, bütün şiddetinize, bütün katliamlarına rağmen, eşit,özgür demokratik bir ülkede bir arada yaşamı ve barışı savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Bizi korkutmaya, yıldırmaya, sindirmeye çalışanlar korkmayacağız, yılmayacağız ve asla affetmeyeceğiz” dedi.


Basın açıklaması sırasında sık sık sloganlar atıldı. Niğde Emniyet Müdürlüğü ekipleri geniş önlem aldı. Basın açıklamasının ardından dağılmaları konusunda sık sık uyardı. Basın açıklaması yapıldığı sırada basın açıklaması yapan grup haricinde çevrede bazı gençler Türk Bayrağı açtı. "Polisler de şehit oluyor", "Askerler de şehit oluyor" şeklinde slogan atan gençlerden oluşan gruba Çevik Kuvvet Polisi  müdahale etti.Zaman zaman küçük çaplı itiş kakışın olduğu görülürken,  Çevik Kuvvet ekipleri her iki taraf arasında durarak olayların çıkmasını önledi. 



Editör: TE Bilişim