Niğde'de, FETÖ'nün darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 5 kişi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, FETÖ örgütüne üye olmak ve örgüte finans sağlamak suçlamasıyla 8 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.


NİĞDE'DE 3  İŞ ADAMI ARANIYOR... ÇARŞI KARIŞACAK.

Özel Sungurbey Eğitim Kurumunda görevli ilkokul müdürü, fen lisesinden 3 öğretmen ve bir iş adamı, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. İş adamı  oldukları belirtilen diğer 3 kişi ise adreslerinde bulunamadı, arama kararı çıkartıldı.

Niğde'de operasyonun iş adamlarına yönelmesi bir çok kişiyi tedirgin etti. Niğde'nin üst seviyede iş ve ticaret erbanının bu operasyonlardan etkilenebileceği belirtiliyor. 

Gözaltına alınanların evlerinde yapılan aramalarda, FETÖ'ye ait çok sayıda kitap, dergi, CD ve bilgisayar ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 5 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Niğde ve ilçelerinde FETO Örgütüne bağlantılı bir çok kişinin işyerlerini başkalarına devrettiği veya devretmeye çalıştığı. Niğde bazı esnafların tadilat gerekçesi ile işyerlerini açmadıkları. Bazıları ise işyelerini elemanlarına bırakıp şehri terk ettiğine dair iddialar var. 

TAPU MÜDÜRLÜKLERİNDE ALARM

15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ardından FETÖ üyelerinin mal kaçırmasını engellemek amacıyla Türkiye genelindeki tapu müdürlükleri alarma geçti. FETÖ üyelerinin tapu devirleriyle ilgili işlemler askıya alınırken, 15 Temmuz öncesi FETÖ ile iltisaklı kurumların yaptığı tapu devirleri de bloke edildi. . Darbe girişimiyle ilgili hakkında tutuklama, gözaltı kararı olan kişilerle ilgili işlem yaparken valilik, kaymakamlık, maliye, emniyet ve savcılık ile irtibata geçilmesi, işlemlerde acele edilmemesi talimatı verildi.. Şüpheli işlemler Tapu Müdürlükleri  tarafından bloke edildiyor.  Savcılık tarafından bildirilen kişi ve kurumların gayrimenkullerine de şerh koyuldu. 


 
Editör: TE Bilişim