Niğde'de etkili olan yoğun kar yağışı, köylü çiftçi evinde mahsur bıraktı. Yol açma çalışmalarını denetleyen ekip de yolda mahsur kaldı. 




Niğde'nin Özyurt köyünde yoğun kar yağışı nedeni ile evli çift mahsur kaldı. Yine Niğde'nin köylerinde yol açma çalışmalarını denetleyen İl Özel İdare ekibi karda mahsur kaldı ve yine bir başka Özel İdare Ekibi tarafından kurtarıldı. 




Evlerinde İki Gün Mahsur Kaldılar



 Niğde'nin Özyurt köyünde yaşayan Osman ve Gülsüm Boztaş çifti, kar kalınlığının 2 metreye ulaşması nedeniyle kapı ve pencereler kapanınca 48 saat evde mahsur kaldı.




Merkeze 30 kilometre uzaklıktaki Özyurt köyünde kendisine ait kerpiç evde yaşayan Osman Boztaş (65), eşi Gülsüm (62) ile 16 yıldır köyde yaşadığını ancak bu kadar kar yağışına ilk defa şahit olduklarını söyledi.


Köydeki tüm evlerin 2 metre kar altında kaldığını belirten Boztaş, 48 saat süre ile dışarı hiç çıkamadıklarını evde eşi ile donan suları sobada ısıtarak içtiklerini vurguladı.





Kapı ve pencereyi kardan dolayı açamadıkları için de kimseye ulaşamadıklarını anlatan Osman Boztaş, "Kepçeler yolları açıyor ama tipi nedeniyle sürekli kapanıyor. Bugün yollar açıldı, çocuklarım da geldi. Kürekle tünel gibi yol açarak bizi kurtardılar" diye konuştu.


Niğde'de kalan çocuklarının kendilerini kurtardığını anlatan Gülsüm Boztaş da şunları söyledi:

"İki gündür evde mahsur kaldık. Penceremiz, kapımız kapalıydı, bir tek gökyüzünü görebiliyorduk. Çocuklarım geldi bizi kurtardı. Yiyeceğimiz içeceğimiz, yakacağımız, evimizin içindeydi. Sularımız dondu sobada eritip kullandık. Çocuklar yoktu, televizyona baktık. Televizyonda da bir tek TRT'yi izleyebildik, vaktimizi öyle geçirdik. Namazımızı kıldık Allah'a dua ettik. Evimizin önü ilk defa bu sene kapandı. 16 sene oldu biz Niğde'den buraya geleli böyle bir kar yağışı görmedik."

Bu arada, köydeki çoban köpeklerinin kar üzerinde yürümek için verdikleri mücadele ilginç görüntüler oluşturdu.



Yol Açma Çalışmalarını Denetlemeye Giden  Müdürünün Aracı Kara Saplandı


Niğde'de yoğun kar yağışının ardından yol açma çalışmalarını yerinde izlemek isteyen İl Özel İdaresi Yol ve Ulaştırma Müdürü Işıl Çakıcı yolda kaldı. Çakıcı, kendi ekipleri tarafından 2 saatlik çalışma sonrası kurtarıldı.

Niğde'de 4 gündür devam eden kar yağışı nedeniyle bir çok köy yolu ulaşıma kapandı. Niğde İl Özel İdaresi ekiplerinin yoğun çalışmaları sonunda yollar ulaşıma açılırken, Yol ve Ulaştırma Müdürü Işıl Çakıcı, çalışmaları yerinde incelemek için Özyurt Köyü'ne gitmek istedi. Köye ulaşamadan aracının kara saplanması sonucu yolda kalan Çakıcı, kendi ekipleri tarafından yaklaşık 2 saatlik bir çalışma sonrası kurtarılabildi. Şebeke suyu olmayan Özyurt Köyü'nde yaşayan bazı vatandaşlar araçlarıyla su getirmek için çıktıkları yolda mahsur kalınca, il özel idaresi ekipleri tarafından kurtarıldı














Editör: TE Bilişim