Kurban Bayramı'nın arefe, ilk ve üçüncü günü meydana gelen trafik kazalarında 25 kişi hayatını kaybetti. 9 günlük tatille birlikte yolların yoğunluğu devam ederken, kurbanlık taşıyan araçlar ve tatile gitmek için yola çıkanlardan çok sayıda kaza haberi geldi.

Kurban Bayramı'yla birlikte ilan edilen 9 günlük tatil nedeniyle trafikte yoğunluk yaşanıyor. Trafikte yaşanan yoğunluk ise her bayramda olduğu gibi bu bayram da kazalara neden oluyor. Bayramın ilk 3 gününde Türkiye'nin pek çok yerinden trafik kazası haberleri gelirken, can kaybı ve yaralılar da bilançoyu ağırlaştırıyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kurban Bayramı tatilinin trafik kazası bilançosunu açıkladı. Soylu, "Arefe günü 8, bayramın 1'inci günü 8, bayramın 2'inci günü 9 olmak üzere toplam 25 kaybımız var." dedi.

Niğde’de 14 olay vücut izlerinden aydınlatıldı Niğde’de 14 olay vücut izlerinden aydınlatıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bayram trafiği için teyakkuzda olduklarını belirterek, vatandaşlara ‘emniyet kemerini ihmal etmeyin’ çağrısında bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, arefe günü ve bayramın ilk gününde 25 kişinin trafik kazasında hayatını kaybettiğini açıkladı. Vatandaşlara trafikte dikkatli olmaları yönünde çağrıda bulunana Bakan Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “Lütfen trafik kurallarına uyalım. 7-18 Temmuz tarihleri arasında bayram trafiği için teyakkuzdayız. 8 Temmuz arefe günü 8, 9 Temmuz bayramın 1. günü 8, 10 Temmuz bayramın 2. günü 9 olmak üzere toplam 25 kaybımız var. Emniyet kemerini ihmal etmeyelim. Bayramınız kemerli olsun.”

Editör: TE Bilişim