Niğde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince İlimiz genelinde Uyuşturucu Madde, Silah Kaçakçılığı, Kaçak Sigara ve Akaryakıt kaçakçılığı ile Kamyon-Otobüs-Tır gibi ticari araçlar üzerinde standart dışı depo ve kaçak akaryakıt kullanılmasına yönelik çok yönlü operasyon yapıldı.

OTOMATİK SİLAH, TABANCA, KAÇAK SİGARA, KAÇAK AKARYAKIT, UYUŞTURUCU HAP...

Edinilen bilgiye göre; Gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında, ilimize giriş yapmak üzere olan ve ilimizden batı illeri geçiş yapmakta olan araç ve şahıslar üzerinde yapılan aramalarda; son zamanlarda ülkemize Suriye sınırından sokulan, 2. Dünya Savaşı silahlarından, tesir gücü yüksek olan 1 adet SHE marka uzun namlulu tam otomatik silah ve 5 adet dolu fişek,1 adet Baretta marka tabanca ve 7 adet dolu fişek ele geçirildi. Olayla ilgili 3 şahıs hakkında 6136 SKM suçundan adli işlem yapıldı.

Operasyon kapsamında 5 ayrı olayda 4 kilo 785 kğ esrar maddesi ve 2 adet uyuşturucu hap ele geçilirken, 9 şüpheli hakkında uyuşturucu madde bulundurmak, kullanmak ve ticaretini yapmak suçundan adli işlem yapıldı. 4 ayrı olayda muhtelif markalarda toplam 42 bin 430 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi, 6 şüpheli hakkında 5607 SKM suçundan adli işlem yapıldı. Ayrıca 4 ayrı araçtan 485 litre 10 numara yağ ve kaçak akaryakıt ele geçirilirken, araç sürücüsü 4 şahıs hakkında 5607 SKM suçundan adli işlem yapıldı. 6 araç hakkında da standart dışı yakıt deposu bulundurmaktan 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun 32. Maddesi gereğince idari işlem yapıldı.
Editör: TE Bilişim