Niğde’de tarım araçlarının sebep olduğu trafik kazalarını azaltmak amacıyla İl Jandarma Komutanlığının, Tarım Araçlarının Güvenli Kullanımı Projesi kapsamında “Güvenli Traktör Kullanımı Kampanyası” başlattığı bildirildi.


Kampanyanın ilk olarak Çiftlik ilçesinde başladığı ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin römorklara reflektör takılmasını sağlayarak, karayolunda geceleri trafik güvenliğinin arttırılması yönünde tedbirler aldığı ifade edildi.


Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada: “Karayolları Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında hazırlanan "Tarım Araçlarının Güvenli Kullanımı Projesi” " uygulamalarının Jandarma sorumluluk sahasında devam ediyor.


Projede işbirliği yapan kurum ve kuruluşların desteği ile, traktör römorklarının reflektör noksanlıklarının tamamlanması ve Jandarma Trafik Timi personeli ile buluşturulan,

karayolunu en çok kullanan tarım araçları kullanıcılarının trafik kuralları hakkında bilgilendirilmesini sağlamak maksadıyla eğitim seminerleri verildi. Tarımsal faaliyetlerin artış gösterdiği yaz aylarına yaklaşılan son günlerde sürücülerle el birliği yapan Çiftlik İlçe Jandarma Komutanlığı römorklara reflektör takılmasını sağlayarak, karayolunda, geceleri trafik güvenliğinin arttırılması yönünde tedbir alınması çalışmalarını hızlandırdı.


Jandarma Trafik Timi personelinin eğitim ve denetim gayretleri ile halkın bilinçli ve güvenli sürüş tekniklerini benimsemesi sağlanarak, tarım araçlarının sebep oldukları trafik kazalarının azaltılması amaçlanmaktadır” denildi.


Editör: TE Bilişim