CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Emniyet’te çalışan sivil memurların özlük hakkı taleplerini Meclis gündeminde tutmayı sürdürüyor. Şafak, polislerin güvenlik hizmetini kolaylaştıran, fakat Emniyet’te üvey evlat muamelesi gördüklerini belirttiği sivil memurların güvenlik tazminatı ve hizmette yıpranma hakkının sağlanması, görevde yükselme ve kurumlar arasındaki geçişin kolaylaştırılması gerektiğini savundu. 
 
 
CHP Milletvekili Doğan Şafak, İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya yönelttiği soru önergesinde; ‘Emniyette polis büroda çalışmayacak, Onun yerine sivil memur alınacaktır.’ açıklaması yıllardır yükselme sınavı hayalleri kuran Emniyetteki sivil memurların beklentisini arttırdı.” İfadesini kullanarak, sivil Memurlar için yükselme sınavları açmayı planlıyor musunuz?” diye sordu.
 
SİVİL MEMUR, EMNİYETİN ÜVEY EVLADI MI?
 
Şafak, basına yaptığı açıklamada “Emniyet Genel Müdürlüğünün bazı şubelerinin daire başkanına kadar sivilleşmesi hem polisler için hem de hiyerarşide yer bulamamış Sivil memurlar için son derece önemlidir. Yıllarca sivil memurların hakları ile ilgili beklenen düzenlemelerin yapılmaması nedeniyle Sivil Memurlar teşkilatta üvey evlat  gibi mutsuz ve huzursuz çalışmaktalar.” İfadesini kullanarak, Bakan Ala’nın sivil memurların özlük haklarını iyileştirmek adına yeni bir yasal çalışma yürütmesi gerektiğini belirtti.
 
KURUM GEÇİŞLERİ KOLAYLAŞTIRILMALI
 
Sivil memurların güvenlik tazminatı ile hizmette yıpranma hakkının acilen sağlanmasını talep eden Milletvekili Doğan Şafak, son 2 yılda kurumlar arası geçiş yapmak için başvuran sivil memur sayısını sorarak, İçişleri Bakanlığının Sivil Memurların kurumlar arasında geçişini kolaylaştıracak bir çalışmanın yapılmasını önerdi.
 
SİVİL MEMURUN ÖZLÜK HAKLARI MECLİS’TE
 
Şafak, Emniyet teşkilatı bünyesindeki polislerin yararlandığı ödül, taltif, şehir içi ulaşıma ücretsiz binme, fazla mesai gibi haklarından Sivil Memurların da yararlanmasını sağlayacak bir düzenlemeyi İçişleri Bakanı Efkan Ala’dan talep etti.
 
SİLAH RUHSATLARI NEDEN DEVAM ETMİYOR?
 
CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, ayrıca, sivil memurların emekli olmalarıyla birlikte iptal edilen silah taşıma ruhsatlarının, emeklilik dönemlerinde de devam ettirilmesine dair bir çalışmanın Bakanlık bünyesinde yapılıp yapılmayacağını sordu.
 


Editör: TE Bilişim