• DOLAR 32,48 %-0.06
  • EURO 34,88 %-0.36
  • ALTIN 2.447,06 %0.44
  • BİST100 9.885 %1.73
  • BITCOIN 64.154 %0.75
  • ETHERIUM 3.143 %0.77
25°

Dün Niğde'de Neler Oldu?... İzleyin

Dün akşam saatlerinde ve gece Niğde'de neler yaşandı.



HDP BASILSIN TÜRK BAYRAĞI ASILSIN

Şehitlikte okunan Kuran-Kerim sonrasında kalabalık grup tekrar Cumhuriyet meydanında döndüğü sırada kalabalık Yeni Çarşıda bulunan HDP binasına saldırmak istedi. Ancak polis ekipleri HDP binasının bulunduğu sokağın tüm giriş ve çıkışları kapattı. Uzun süre polislere direnen kalabalığa gözyaşı bombası ve biber gazı ile müdahale edildi. Müdahaleye rağmen dağılmayan gruba MHP Niğde Milletvekili Vedat Bayram, Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt ve MHP İl Başkanı Ali Güngör sırasıyla sakinleştirmek istedi. Parti yetkilileri kalabalığı sakinleştirmekte başarılı olamadı. 

Yüksekçe bir yere çıkan MHP Niğde Milletvekili Vedat Bayram kabalığa yaptığı konuşmada: “ Hepimizin yarası büyük. Acısı büyük. Şehit aileleriyle beraber Türk milletiyle beraber el ele verdik,. Acınızı anlıyorum, yüreğiniz yanıyor. Niğdeliler olarak çok ciddi bir tepki koydunuz. Takdire Şahan. Biz and içtik. Bu işi zaten biz halledeceğiz” diyerek öfkeli kalabalığı sakinleştirmeye çalıştı. 1 Kasım seçimlerinden bahseden Vedat Bayram kalabalıktan tepki gördü. 

 Sakinleşmeyen gruba yaklaşık iki saat sonra polis müdahale etti. Müdahale esnasında Polis memuruna küfür eden bir kişi kalabalık tarafından linç edilmek istendi. Darp edilen şahıs bayılırken arkadaşları bayılan şahsı karga tulumba tutarak olay yerinden çıkardı. Niğde Emniyet Müdürlüğü ekipleri ekipleri HDP binasını korumak için bölgede nöbet tutuyor.

ULUKIŞLA İLÇESİNDE YOL KAPATILDI

 
Ulukışla ilçesinde köylüler, Dağlıca ve Iğdır'da şehit olan polis ve askerler için yürüyüş yaptı.

Ulukışla'nın 
Darboğaz kasabası yakınlarında bir grup vatandaş yol ortasında bayrak açarak E-90 karayolunu 45 dakika trafiğe kapattı. Teröre lanet sloganları atan grup, araç geçişine izin vermedi. Kalabalık grup, "Askere polise uzanan eller kırılsın." diyerek slogan attı. 

Olaysız dağılan grup, yolu trafiğe açtıktan sonra bayrakların asıldığı araçlarıyla konvoy yaptı.

BOR'DA MHP'DEN BASIN AÇIKLAMASI

MHP Bor İlçe Başkanlığı Bor İlçesinde 09 Eylül 2015 Çarşamba günü Bor Tren İstasyon Meydanında Basın Açıklaması yapılacağı bildirildi. 

Editör: TE Bilişim
Editör Hakkında
Yorumlar