Yaz ayının gelmesiyle birlikte açılan düğün sezonu nedeniyle Niğde Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığın tarafından ortaklaşa ‘Mutluluğa Kurşun Sıkma, geleceğini karartma’ sloganıyla Şadırvan parkta stantlar açıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kutlamalarda havaya ateş açılması sonucu gerçekleşen ölüm ve yaralanma olaylarına dikkat çekmek için açtığı stantta vatandaşları bilgilendirerek broşür dağıttı.

İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, İl Jandarma Komutanı Albay Nihat Özkök ile birlikte standı gezen Vali Mustafa Koç, bu faaliyetlerle farkındalık oluşturmak istediklerini, Niğde’de düğünlerde personel görevlendirmek dahil her türlü tedbirleri aldıklarını söyledi.

Silahlı kavga : 1 kişi pompalı tüfekle ağır yaralandı. Silahlı kavga : 1 kişi pompalı tüfekle ağır yaralandı.

TEDBİRLER ALINIYOR!

Vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde yaşamlarını devam ettirmek devletimizin en temel amaç ve görevlerindendir diyen Vali Mustafa Koç, “Kültürümüzde düğün gibi, nişan gibi, sportif faaliyetler gibi değişik kültürel etkinlikler sonrasında insanlarımızın sevinçlerini havaya ateş etmek suretiyle gösterme gibi maalesef kötü bir alışkanlıkları var. Bunun sonucunda zaman zaman istemediğimiz görüntüler ortaya çıkmaktadır. Hem bunların önüne geçmek, hem de suç işlenmesini önlemek, insanlarımızın canına, malına bir zarar gelmesini önlemek adına İç İşleri Bakanlığımız bu noktada gereken tedbirleri almaktadır, almaya da devam ediyor” şeklinde konuştu.

TEDBİRLER SONRASI OLAYLARDA BÜYÜK DÜŞÜŞ!

Niğde Valisi Mustafa Koç, düğünlerde personel görevlendirildiğini ve alınan tedbirlerin sonuç verdiğini ve ifade etti. Vali Koç, sözlerinin devamında, “Yapılan çalışmalar sonucunda 2019-2021 yıllarını mukayese ettiğimiz zaman olay sayısında yüzde 78 gibi, yaralanma sayısında yüzde 32 ve ölüm oranlarında da yüzde 50 gibi bir düşüş söz konusu. Bu başarılı çalışmaları devam ettirmek adına bizlerde İç İşleri Bakanlığımızın öncülüğünde Niğde Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığınca ‘Mutluluğa Kurşun Sıkma, geleceğini karartma’ sloganıyla bir duyarlılık oluşturmak amacıyla bir faaliyet düzenledik. İlimiz özelinde de istenmeyen olayların olmaması adına daha çok rehberlik etmek, bu kötü alışkanlığımızı değiştirmek, hiçbir canımıza zarar gelmesini önlemek adına 3 bin adet el broşürü yaptırdık. Bizim için her vatandaşımızın canı, malı çok önemli. Hem emniyet, hem de Jandarma olarak düğünlerde personel görevlendirmekte dâhil gerekli tedbirleri almış bulunmaktayız. Bu yanlış davranışları devam ettirmekte ısrar edenlere de her türlü idari ve adli yaptırımın uygulanacağını da duyuruyoruz. Lütfen sevinçlerimizi acıya, hüzne dönüştürmeyelim” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim