Hakkari’den gelen şehit haberleri üzerine Niğde Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan bir grup, HDP binasına saldırdı. 

Niğde’de sosyal medya üzerinden örgütlenen vatandaşlar, Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Meydanda toplanan yaklaşık 500 kişi, şehitler için saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşı'nı okudu. Kur'an-ı Kerim okunan ve dua edilen eylemde kalabalık, taşlarla HDP Niğde il binasına da saldırdı. Polisin biber gazıyla müdahalesine rağmen dağılmayan grup, sloganlar atmaya devam etti. HDP il binasına tırmanan gruptan 3-4 kişi, binadaki evrakları aşağı atıp, partinin tabelasını kırdı. Kırılan tabelayı Cumhuriyet Meydanı'nda yakan kalabalık, daha sonra tekbir getirerek Niğde Şehitliği'ne yürüdü.

Şehitlikte dua eden vatandaşlar, Niğde Derbent Kavşağında oturma eylemi yaptı. Buradan tekrar Niğde Cumhuriyet Meydanına yürüyüş yapan gruba çarşı içerisinde büyük katılım oldu. Niğde Cumhuriyet Meydanında tekrar toplanan grup ellerinde Türk Bayrakları ile PKK aleyhinde ve HDP aleyinde slogan attı. 

Meydanda Atatürk'ün gençliğe hitabesini okuyan çoğunluğu gençlerden oluşan kalabalık grup İstiklal Marşımızı okuduktan sonra olaysız şekilde dağıldı. 


Editör: TE Bilişim