Niğde’nin Bor ilçesi Bor Sanayi sitesi civarında bulunan kavşakta meydana gelen motor kazasında bir kişi hayatını kaybetti.

 
Haber Foto: Fatma TAN


Edinilen bilgilere göre; bugün saat 11 civarında Bor Sanayi sitesi kavşağında meydana gelen kazada Kemerhisar Kasabasından Bor istikametine 51 KV 817 plakalı motosikletle gitmekte olan Ahmet Venedik (68)  sanayi kavşağına geldiğinde Bor-Niğde otobüs seferi için hareket eden İsmail Yayla'nın kullandığı 51 M 0105 plakalı Özel Halk otobüsüne çarptı. Olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri kazada ağır yaralanan 68 yaşındaki Ahmet Venedik’i ilk müdahale için Bor Devlet Hastanesine kaldırıldı. Doktorların bütün müdahalesine rağmen Ahmet Venedik kurtarılamadı.

 

51 M 0105 Plakalı aracın sürücüsü İsmail Yayla Bor Devlet Hastanesi’nde yapılan adli muayenenin ardından gözaltına alındı. Hayatını kaybeden Ahmet Venedik’in Bor Devlet Hastanesinde yatan bir yakınını ziyarete gittiği öğrenildi. Venedik’in cenazesi Bor Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili tahkikat sürdürülüyor.
 

HERGÜN BİR KAZA

Bor ilçesinde son zamanlarda meydana gelen motosikletli trafik kazaları can yakıyor. Dün meydana gelen kazada da bir kişi yaralanmıştı. Yetkililer motor kazalarının genellikle ağır travmalar ve ölümlerle sonuçlandığına dikkat çekerek “Yaz günlerinde insanların kolay ulaşım aracı olarak tercih ettikleri motosikletlerin dikkatsiz ve güvenlik önlemi alınmadan kask takmadan kullanıldığında meydana gelebilecek bir kazada sonucunun ölümcül olduğunu unutmamak lazım. Bariz artış gösteren motosiklet kazaları için ciddi önlemler alınmalı bu tür kazaları geçiren kişilerin yüzde 80 oranında yoğun bakım ve ex (ölüm) durumu oluştuğundan sonuçları daha ağır oluyor. Kaza yapanların büyük çoğunluğunun genç olması da düşündürücüdür.”

 

VATANDAŞLAR NE DİYOR

Hemen hemen her gün Bor ilçesinde meydana gelen motor kazaları herkesi derin üzüntüye sevk ediyor bu durumdan vatandaşlarda şikâyetçi. Vatandaşlar özelikle emniyet güçlerinin motor kullananların kasksız, ehliyetsiz motor kullanılmasını engelleyici önleyici tedbirler alması gerektiğini belirterek artık motor kazasından dolayı ölüm olmasını istemediklerini söylediler. Bir başka vatandaşta Borlu boştan yere ölüyor diyerek kazaların azalması dileğinde bulundu. 

















Editör: TE Bilişim