Bor İlçe Emniyet Müdürü Hayri Şahin, 2012 Yılı değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı yaptı.


Bor Kaymakamlığı sosyal salonunda düzenlenen toplantıda konuşan İlçe Emniyet Müdürü Hayri Şahin, önceliklerinin genç ve öğrencileri zararlı maddelerden korumak olduğunu ifade ederek, göreve geldiği tarihten beri çalışma prensipleri ve yapılan çalışmaların genel değerlendirmelerini içeren bilgiler verdi. Emniyet Müdürlüğünün bu zamana kadar genel asayiş ve Toplum Destekli Polis çalışmaları hakkında slayt ve kısa film sunum gösterimiyle ayrıca bilgilendirme yapıldı.

Bor İlçe Emniyet Müdürü Hayri Şahin, tarafından 2012 Yılı değerlendirmeleri ve Toplum Destekli  Polis Büro Amirliği'nin çalışmalarının anlatıldığı toplantıya Bor Kaymakamı Mehmet Yaşar Yeşiltaş, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adnan Solak, İlçe Emniyet Müdürü Hayri Şahin, Emniyet Müdür Yardımcısı M. Fatih Oduncuoğlu, Asayiş Büro Amiri Seçkin Kumlu, Polis Merkez Amiri İsmail Karaman,  Daire Amirleri, Toplum Destekli Polis Memurları Vefa Soylu, Bülent Apaçık, Bor Ticaret Odası Başkanı Emrah Çalapkulu ve Bor merkez mahalle muhtarları katıldı.


Bor İlçesinde şimdiye kadar suç ve suça karşı önlemlerin alınması konusunda vatandaşların bilgilendirilmesi yönünde broşür dağıtımı, esnaflar, vatandaşlarla işyeri ve mahalle toplantıları, okul-öğretmen-veli aile birliği okul ve muhtarlarla toplantılarında İlçe Emniyet Müdürlüğü vatandaşları bir dizi bilgilendirme çalışmalarıyla vatandaşlara hırsızlık ve dolandırıcılara karşı dikkatli olunması, banka ve bankamatik önünde oluşabilecek dolandırıcılığa, kurban ve semt pazarlarında sahte para dolandırıcılığı, hırsızlık olayları, aile içi şiddet, kış aylarında soba zehirlenmeleri ve kötü alışkanlıklar gibi konulardaki çalışmaları slayt, film sunumuyla bilgilendirmede bulundu..


Şahin, "Cezalarla bir yere varılmıyor"

Bor İlçe Emniyet Müdürü Hayri Şahin, ilçede gerçekleşen vakalarla ilgili genel değerlendirmelerde bulunarak çözüm konusunda atılacak adımların konuşulmasını soru cevap şeklinde yürütülmesiyle devam edildi. Emniyet Müdürü Şahin, toplumda suç oranının düşürülmesinde bütün kurumların ve vatandaşların işbirliği yapmasının önemine değinerek, emniyetin suç ve suçluyla mücadelesinde cezaların caydırıcı etkisinin bu anlamda yeterli olmadığını ifade etti ve "Cezalarla bir yere varılmıyor" dedi.


İlçemizde de ekiplerimiz sürekli bankamatikler alış veriş merkezi çevresinde dolaşarak, el broşürleri dağıtarak ve sürekli anonslar yaparak halkımızı bilgilendirmeye devam ediyor. Camilerimizde hutbelerde ve vaazlarda da telefonla kontör ve para isteyen, kendisini emniyet mensubu olarak tanıtan kimselere karşı, devletin polisi, jandarması ve güvenlik güçlerinin para istemeyeceğini belirten konuşmaların da yapılması için Bor Müftülüğümüzle de işbirliği içerisindeyiz. Emniyet Genel Müdürlüğümüz de vatandaşlarımıza telefonlarına bilgilendirici mesajlar atarak bilgilendirmekte. Vatandaşın parasını dolandırıcılara kaptırmamak için gayret ediyoruz. Özellikle ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın huzurunun sağlanması için halkımızın da desteklerine ihtiyaç duyulmaktadır. Şöyle ki; İlçemizde geçici veya sürekli ikamet eden vatandaşlarımızın adres değişikliği bildiriminde bulunmaları, Kimlik bildiriminde bulunmaları, Adres veya kimlik bildiriminde bulunmayan ve şüpheli davranışlarda bulunanların mutlaka kurumumuza bildirilmesi hususları, çalışmalarımıza ışık tutması açısından büyük önem arz etmektedir” diye konuştu.

İlçe Emniyet Müdürü Şahin, okullarda alınması gereken bir dizi tedbirleri tamamlamış bulunmaktayız. Önceden alınacak tedbirler ve yapmamız gerekenler üzerinde değerlendirmelerde bulunuyoruz.. Arkadaşlarımız da bu konuda kendi çalışma alanlarında raporlarını düzenliyorlar.


"Okullar ve çevresinde çocuklarımızı kötü amaçlı kişi ve kişilerden korumak amacıyla bir takım önlemlerimiz var" diyen Şahin, açıklamasına şöyle devam etti: "Bunun yanında kendi görev alanlarında çalışan arkadaşlarımız da okullarda öğretmenlerimizle ve öğrenci velileriyle toplantılarla temasa geçerek, şüpheli gördükleri durumları iletmelerinde faydalı bir çalışma olacağını düşünüyoruz. Bir kaç okulda özellikle ortaokullarda sürekli devamsızlık yapan öğrencilerle ilgili çalışmamız var. Çocuk okula gitmediği halde eve gittiğini söyleyerek bu zaman zarfında vaktini nasıl geçirdiği yönünde gerekli tedbirleri de almamız ve durumları da ailelerine okul yetkililerince zamanında bildirilmesi yararlı olacaktır."


Şahin: "Toplumun Huzuru İçin Çalışıyoruz"

Bor halkı ile emniyet personeli bir bütün olarak çalıştığını ve emniyet güçleri olarak tek amaçlarının Bor’da yaşayan vatandaşların huzur ve güven içinde yaşayabildikleri bir  ilçe olması olduğunu dile getirdi. "Emniyet Müdürlüğümüzde ki personelimiz benimle birlikte 7 gün 24 saat görev yapıyor. İlçemizin bir ucundan bir ucuna yaklaşık 15-20 kilometrelik kısmi dağınık yerleşim nüfusu göz önüne alındığında ilimize göre personel sayısında kısmen az bir rakamla görevimizi yapıyoruz.


Şahin, otokontrolü sağlayan mobese sisteminin çalışmasını sürdürdüğünü ve mevcut yerlere vatandaşlarında sabit kamera koymaları gerektiği fikirleri olduğunu belirtti. 2012 yılı içerisinde emniyet ekiplerinin çalışmaları sonucunda suçluların yakalandığını dile getiren Şahin, sözlerini şöyle tamamladı: “İlçemizin huzur ve güvenliği için 2013 yılında da çalışmalarımız, vatandaşlarımızın da vereceği destek ile artarak devam edecektir. Karşılıklı soru-cevap çözüm önerileri kısmında ise bir sonraki toplantıya sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve toplumun geniş katılımının da davet edilmesi ve fikirlerinin alınması, sadece dar kapsamda oluşturulacak bir komisyon tarafından suç ve suça bulaşmayı önleyici faktörlerin konuşulması ile birlikte geniş tabanlı toplantıların yapılması karara bağlandı.


Şahin, 2012 yılını asayiş açısından değerlendiği toplantısının sonunda vatandaşların polise yardımcı olmalarını, kötü niyetli kişilerden uzak durulmasını, çocuklarını bilişim suçlarından, uyuşturucu madde ve kötü alışkanlıklardan korumalarını isteyerek ”Kanun uygulayıcılarına her zaman yardımcı olan Bor halkına teşekkür ederiz. Vatandaşlarımız her türlü sorun ve şikayetlerinde Polis İmdat 155 telefonunu arayabilirler.” dedi.






















Editör: TE Bilişim