15 Temmuz 2016 gecesi, darbe girişiminin 'girişim' olarak kalmasında en kritik rolü oynayan Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda (Bordo Bereliler) neler yaşandığınını görüntüleri ortaya çıktı.

Görüntülerde  Niğde -  Bor - Çukurkuyu köyünden Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir, darbeci Tuğgeneral Semih Terzi'yi arkadan iki el ateşle öldürüyor. Daha sonra kaçan Halishasdemir, bir binbaşının uzun namlulu silahla taraması sonucu şehit düşüyor.

O GECE NELER YAŞANDI

Özel Kuvvetler Komutanlığı operasyonel bir birim olması nedeniyle darbeciler için çok önemli bir yerdi. Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı, Silopi'deki Birinci Tugay Komutanı Tuğgeneral Semih Terzi'nin yanına aldığı 20 askerle birlikte Ankara'ya geldiğini ve komutanlığı ele geçirmek istediğini öğrendi.

Gölbaşı'ndaki ÖKK Karargahı'nda nöbetçi olan Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir'i arayan Aksakallı, "Sana vatanımız ve milletimiz adına tarihi bir görev veriyorum. Tuğgeneral Terzi vatan hainidir, isyancıdır. Semih Terzi oraya geldiğinde onu karargaha girmeden öldür. Bunun sonunda şehadet var. Biliyorsun seninle 20 yıldır beraberliğimiz var hakkını helal et." emrini verdi. Halisdemir'in yanıtı sadece iki kelimeden oluşuyor: "Emredersiniz komutanım!"

BAŞINDAN VURDU

Halisdemir, Semih Terzi'nin komutanlık binasına giriş yapacağı sırada arkadan yaklaşarak iki el başına ateş ederek hiç tereddüt etmeden öldürdü. Daha sonra kaçmaya çalışan Halisdemir, darbeci gruptaki bir binbaşının otomatik tüfekle taraması sonucu olay yerinde şehit düştü.

Komutanlığın güvenlik kameraları da olay anını an be an kaydetti.

Kahraman Astsubay Ömer Halisdemir, darbe girişiminin kaderini değiştiren kişi olarak adını tarihe yazdırdı.

Editör: TE Bilişim