Ankara'daki Bombalı Saldırıyı patlamanın olduğu yerde bulunan Niğdeli hemşerimizin kamerasından   görüntüleri...

 YAYIN YASAĞI GELDİĞİ İÇİN BAZI FOTOĞRAFLARI KALDIRMAK ZORUNDA KALDIK

 Ankara Kızılay Güvenpark'ta 18:45'te şiddetli bir patlama meydana geldi. Saldırının bombalı bir araçla otobüs duraklarının yakınında yapıldığı öğrenildi. Ankara Valiliği, patlamada 1'i polis 27 kişinin hayatını kaybettiğini, 75 kişinin yaralandığını açıkladı.

ANKARA VALİLİĞİ; 27 ÖLÜ, 75 YARALI

Ankara Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan resmi açıklama şöyle;

"13.03.2016 Pazar günü saat 18.45 sıralarında Kızılay Güven Parkta bir aracın patlatılması sonucunda ilk belirlemelere göre olay yerinde 23, hastaneye götürülürken 4 olmak üzere toplam 27 vatandaşımız vefat etmiş, yaralanan yaklaşık 75 vatandaşımız da çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmıştır. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar dileriz"

SALDIRIYI BOMBALI ARAÇLA YAPILDI

Kızılay'daki saldırı, bombalı bir araçla gerçekleştirildi. Görgü tanıklarının anlattığına göre bomba yüklü araç, Çankaya yönünde otobüs durağı yakınında özel bir halk otobüsüne arkadan çarparak infilak etti. Aracın uzun süredir arandığı fakat bulunamadığı belirtiliyor.

SAĞLIK BAKANLIĞI: KAN STOKLARIMIZ YETERLİ, İZİNLER İPTAL OLDU

Sağlık Bakanlığı Kızılay'daki patlamanın ardından Ankara'daki hastanelerde kan ihtiyacı bulunmadığını duyurdu. Sağlık çalışanları acil olarak nöbete çağrıldı, izinler iptal edildi.

DAKİKA DAKİKA TÜM GELİŞMELER

20:55 – Başbakanlık'ta yapılan toplantıya, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Adalet Bakanı Bekir BozdağAnkara Valisi Mehmet Kılıçlar, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz ve MİTMüsteşarı Hakan Fidan katılıyor.

20:35 - Sağlık BakanlığıAnkara Kızılay'daki patlamada yaralananların sağlık durumuna ilişkin Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi ALO 184 hattından bilgi alınabileceğini duyurdu.

20:28 – Başbakan Davutoğlu resmi konutta bakanlarla toplantı yapacak. İlgili bakanlar çağrıldı.

20:24 – Emniyete ait bir helikopter de Kızılay üstünde kontrol uçuşu yapıyor.

20:16 – Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Ala'dan patlamaya ilişkin bilgi aldı.

20.05 - Ankara ValiliğiAnkara'daki patlamada 25 kişinin öldüğünü, 75 kişinin yaralandığını duyurdu.

20.00 - Sağlık Bakanlığı Kızılay'daki patlamanın ardından Ankara'daki hastanelerde kan ihtiyacı bulunmadığını duyurdu.

19:45 – Bir saati aşkın bir süre geçmesine karşın herhangi bir resmi açıklama yapılmış değil.

19:35 – RTÜK, patlamaya ilişkin yayın yasağı getirdi.

19:11 – Başkentin en merkezi bölgesinde, otobüs durakları ve metro çıkışlarının olduğu bölgedeki Başbakanlık, İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı ek binaları da var.

19:02 – Uluslararası haber ajansları Ankara'daki patlamaya ilişkin gelişmeleri acil koduyla dünyaya duyuruyor.

18:50 – Polis bölgede güvenlik kordonu oluşturdu.

18:42 – Yaralılara ilk müdahale yapılıyor. Bölgede bulunan polis ekipleri yoğun güvenlik önlemleri alıyor.

18:41 – Ankara'nın Kızılay semtinde, Güvenpark yakınlarında çok güçlü bir patlama meydana geldi. Bazı görgü tanıkları art arda iki patlama duyduklarını söylediler.

Saldırının olduğu nokta..

ABD UYARMIŞTI

Ankara'nın ABD Büyükelçiliği 11 Mart'ta kendi vatandaşlarına uyarıda bulunup özellikle Balçelievler bölgesinden uzak durmalarını istemişti.



ANKARA ALARMDAYDI

Güvenlik birimleri uzun süredir Ankara'da "alarm" durumundaydı. Hatta polislere, olası bir canlı bomba saldırı için bölge bile bildirilmişti. Emniyet, yeni hedefin Ankara merkezdekiBahçelievler semti olabileceğine ilişkin istihbarat almıştı. Ancak patlama Kızılay'da gerçekleşti.

Editör: TE Bilişim