Ak Parti'nin Adana'da düzenlediği Bir Gençlik Şöleni'ne katıldıktan sonra Konya'ya dönen üniversite öğrencilerini taşıyan otobüs Niğde'nin Güney Köyü yakınlarında  kaza yaptı. Kazada 3 öğrenci hayatını kaybederken 4'ü ağır olmak üzere 41 kişi yaralandı.

Ak Parti  Gençlik Kolları'nın dün düzenlediği ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı Bir Gençlik Şöleni'ni için Adana'ya gelen ve şölenin ardından Konya'ya dönmek üzere yola çıkan üniversite öğrencilerini taşıyan otobüs, dün gece saat 04: 00 sıralarında Niğde'nin Güney köyü yakınlarında kontrolden çıkarak şarampole devrildi.

Kazada 2 kişi olay yerinde, 1 kişi ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. 41 kişi ise kazadan yaralı olarak kurtuldu. Yaralılar Ulukışla, Bor ve Niğde Devlet hastenelerine sevk edildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Niğde ve ilçelerinde hastanelerde yatan yaralı öğrencileri ziyaret etti. 

Feci kazada Selçuk Üniversitesi öğrencileri Sude Akkuş, Ömer Faruk Küçük ve İlayda Karakoca hayata gözlerini yumdu.  Sude Akkuş'un sosyoloji, Ömer Faruk Küçük'ün mekatronik, İlayda Karakoca'nın ise sanat tarihi bölümünde öğrenim gördüğü öğrenildi.

Öğrencilerin cezazeleri memleketlerine gönderildi. Yaşanan acı olayın ardından bir çok siyasi taziye mesajı yayınladı. 

Acı bilanço: 66 ölü, 8 bin 352 yaralı Acı bilanço: 66 ölü, 8 bin 352 yaralı

Diğer yandan, Niğde Üniversitesi tarafından organize edilen 23 Mayıs 2022 tarihinde  NOHUFEST  Niğde Üniversitesi Festivali'nin müzikli eğlence bölümü iptal edildi. 

Editör: TE Bilişim