Niğde  Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası tarafından tertip edilen, Kentsel Dönüşüm ve CBS Paneli yoğun bir katılımla yapıldı.


Niğde Grand Hotel’de TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen Kentsel Dönüşüm ve CBS Paneli Niğde Valisi Âlim Barut, Niğde Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Yiğit ve Yakup Yerlikaya, NITSO Başkanı Serdar Ecemiş ve siyasi parti il teşkilatları ve kurum ve kuruluşlarda görev alan birçok vatandaşın katılımı ile gerçekleştirildi.



Panele Panelistler ise Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ertuğrul Candaş, Mesleki Uygulamalar ve Yasal Temeller Komisyonu Başkanı Namık Gazioğlu, HKMO Adana Şube Başkanı Hasan Zengin, Niğde Belediye Başkanlığı adına Murat Nevruz ve Güneş Güneş Paneli Yöneten ve bilgilendirme yapan isimler oldu.



Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ertuğrul Candaş; “Bugün burada yapılan panel ile önemli bir konuya bir kez daha dikkat çekilmiş olacak. Meslek alanından hareketle netliğini bilimsel bilgiler doğrultusunda insanlık adına ülkemizin gelişmesi ve kalkınması adına toplum yararı bir kez daha bu etkinlikle Niğde ilimizden seslendirilmiş olacak” dedi.



Kentsel Dönüşümün ülkemizde sürekli gündemde olan konulardan birisi olduğuna işaret eden Candaş; “Çünkü kentlerimizi iyi yapamadık. Bu konu ilgili herkes tarafından iyi bilinmektedir. Örneğin bir deprem anında Japonya’ da insanlar binalarına koşarken bizim ülkemizde tam tersine bir durum yaşanmaktadır” diye konuştu.



“Aynı zamanda bizim ülkemizde Ankara’da yaşandığı gibi kaldırımda yürürken yok olabilir ve ölebilirsiniz” diyen Candaş; “İstanbul’da alttan metro geçerken üstten burgu makinesi metroyu delebilir. Dolayısı ile kentleri yapamadığımız bir gerçektir. Bu nedenle ülkemizde Kentsel Dönüşüm şart diyoruz. Ancak Kentsel Dönüşüm şarttır ama bu nasıl yapılacaktır, asıl soru budur” dedi.



Candaş; “Kentsel Döşüm ile alakalı olarak mesleki ve akademik alanda ve güncel medyada bu sürece eleştiriler çoğunlukla Kentsel Dönüşüm projeleri ve uygulamalarında katılımcı bir süreç yerine tek karar verici örgütlenmelere gidildiği toplum ve kamu yararın ön planda olmadığı, Kentsel Dönüşüm’ün fiziksel dönüşüme indirgendiği, toplumsal, ekonomik ve çevresel dönüşümün göz ardı edildiği şeklindedir” dedi.


Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ertuğrul Candaş’ın konuşmasının ardından panelistler yerini aldı. Bu konuşmaların ardından Niğde Belediye Başkanlığı adına katılan Murat Nevruz ve Güneş Güneş söz alarak Niğde Efendibey Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında katılımcılara bilgi verdiler.




Editör: TE Bilişim