Ankara Niğde Fesleğen Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği “Ömer Halisdemir Futbol Turnuvası” Mamak’ta başladı. 10 takımın katılımıyla gerçekleştirilen turnuvanın başlama vuruşunu CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer yaptı. 

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, turnuvanın yapıldığı alana Ankara Niğde Dernekler Federasyonu Başkanı Emin Özer ve Ankara Niğde Fesleğen Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Demir ile birlikte geldi.  Başlama vuruşunu yapmadan önce futbolculara başarı dileyen Ömer Fethi Gürer, turnuvanın, adına yakışır bir şekilde ve centilmence tamamlanacağına inandığını belirtti. 

 

Kahraman Şehit Ömer Halisdemir adına düzenlenen futbol turnuvasının, Ankara’daki Niğdeliler ve Fesleğenlilerin daha çok kaynaşmasına ve dayanışması adına önemli bir etkinlik olacağını ifade eden Ömer Fethi Gürer, turnuvanın düzenlenmesinde emeğe geçenlere de teşekkür etti. 

 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde’nin göç veren bir il olduğuna da dikkat çekerek, “Ankara’da binlerce Niğdeli var. Niğde’nin Fesleğen köyünde göç nedeniyle nüfusun azalması sonucu köydeki okul bile kapandı. Buna karşılık sadece Ankara’nın Mamak semtinde ikamet eden Fesleğenlilerin sayısı 2 bin civarındadır. Genel olarak mobilya sektörü ve farklı iş alanlarında başarıyla hizmet veriyorlar” dedi.

 

10 takımın mücadele ettiği Ankara Niğde Fesleğen Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin  (FESDER) düzenlediği Ömer Halisdemir Futbol Turnuvası’na Niğdeliler büyük ilgi gösteriyor. 

​ 
Editör: TE Bilişim