Çamardı Adliyesi’nin Niğde Adliyesiyle birleştirilmesini önleyerek faaliyetlerine devam etmesini sağlayan AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu bu kez de Altunhisar Adliyesinin kapatılmasını engellemeye çabalıyor. Adalet Bakan Yardımcısı Veysi Kaynak ile görüşen Kavaklıoğlu yarın da AK Parti Grup Toplantısı sonrası Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la görüşerek Altunhisar Adliyesinin devamını isteyecek.


Kavaklıoğlu görüşmede coğrafi şartlar, yöre insanın maddi durumu, güvenlik, nüfus ve iş durumları ile göz önünde bulundurulduğunda Altunhisar Adliyesi’nin faaliyetlerine devam etmesinin İlçe açısından önemi büyük olacağını ve Altunhisar Adliyesinin birleştirme kararının yeniden incelenerek faaliyetlerinin devam edebilmesinin sağlanmasının değerlendirilmesini ifade edeceği öğrenildi.

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Genel Kurulu’nun Adliyelerinin yeniden yapılandırılması çerçevesinde bir kısım adliyelerin bir başka adliyenin yargı çevresine dâhil edilerek birleştirilmesine dair 15/06/2012 tarih ve 347 Kararıyla her ikisi de 4. Bölge’de yer alan Niğde İli Altunhisar Adliyesi’nin Bor İlçe Adliyesi ve Çamardı Adliyesi’nin de Niğde Adliyesiyle birleştirilmesine karar verilmişti. Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Genel Kurulu’nun 22/06/2012 tarih ve 383 sayı ile de Çamardı Adliyesinin faaliyetlerinin devamına karar verilmişti.


Editör: TE Bilişim