Kapalı Spor Salonu, Otogar, TOKİ, Duble Yol, Spor Kompleksi gibi ilçede birçok ilkin yapılmasında emek veren Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı Sırada Baraj var dedi.
 
Başkan Sarı, “Uzun yıllardır atıl durumda olan geçirgenliği dolayısıyla su kaçıran beton ve kil basma yöntemi ile sorunu çözülemeyen Altunhisar Sulama Göleti’nin çiftçimiz için ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Bu sebep ile bir an önce barajımızın zemini ve su kaçağı konusunda bir çözüm yolu bulma gayretine girdik. Bursa İli Kestel İlçesi Şevketiye Göleti’ nde yaptığım incelemelerde aynı sorunu yaşayan Kestel İlçesi Şevketiye Göleti zeminine kauçuk kaplama diğer bir deyişle ‘Membrane’ adı ile bilinen bir kaplama projesi gerçekleştirildi.Şu anda aynı kaplamanın Altunhisar Sulama Göleti’ ne yapılması hususunda çalışmalarımız ve görüşmelerimiz başladı.

Yıllık 1 milyon 900 bin metre küp’ lük bir su kapasitesine sahip olan göletimiz de maalesef  kaçak sebebi ile bu suyun tamamını kullanamıyoruz. Çiftçimiz için olmazsa olmaz suyumuz boşa gidiyordu.Yaptığımız araştırmalar sonunda membrane denilen kauçuk kaplamayı Bursa İli’nde yerinde görme fırsatımız oldu.Bu kaplama sayesinde çiftçilerimiz suyunu son damlasına kadar kullanabilecekler. Göletimizin kaplaması yapıldığın da hem İç Anadolu Bölgesi’nde ilk olacak hem de çiftçilerimizin bir damla suyu dahi boşa gitmeyecek” dedi.
 
Editör: TE Bilişim