Altunhisar ilçesinin isminin Hasandağı olması yönünde istek var. Bu konuda kampanya başlatılıyor.  Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı bu konuda kampanyanın önünü çekenlerden. 

Altunhisar İlçesinin Hasandağı olması için öncülük yapan Belediye Başkanı Erdal Sarı, Adımız neden Altunhisar değilde Hasandağı Olmalı? sorusuna da 14 madde ile nedenleri açıklıyor. 

Başkan Erdal Sarı'nın açıklaması; 



İLÇEMİZ İSMİ NEDEN HASANDAĞI OLMALI?

İŞTE NEDENLERİMİZDEN BAZILARI;

1- Altunhisar İsminin İlçemizin Coğrafyası, Kültürü ve Özgeçmişi İle Herhangi bir bağlantısının bulunmadığı gibi Ülkemizde yeteri kadar tanınmamaktadır. Ülkemizde coğrafyasından dağ olarak ismini alan çok sayıda köy, kasaba, ilçe ve İller bulunduğu aşikardır. Örneğin Emirdağı, Babadağ, Dağlı, Dağönü, Tekirdağ, Samandağı, Beydağı, Erciyes bunlardan bazılarıdır. 

2- 1956 Yılına kadar Ortaköy olan adımız sonrasında Altınhisar, 1991 Yılında ise Altunhisar olarak Değişmesine Rağmen Halen Kimliklerde, Telaffuzlarda Bütünlüğün Oluşmadığı. 

3- Hasandağı’ nın Ülkemizde Olduğu Gibi Tüm Dünyada da okullarda Coğrafya Derslerinde Öğretilmeye Başlanmakta ve kendiliğinden tanınmaktadır. Altunhisar’ ı Türkiye Tanımıyor ancak Hasandağını Dünyaca tanıdığının bilinmesi. 

4- Hasandağı Volkanik Özelliği ve Heybetli duruşu İle İç Anadolu Bölgemizin 2. Yüksek Dağı olması.

5- Coğrafi Özelliğinin Yanı Sıra Manevi Özelliği de bulunan Hasandağı ismini Danişment Oğulları Döneminde 2. Kılıçaslanın En Değer Verdiği Komutanlarından biri olan ve İlçemizde türbesi bulunan Güllü Dede’nin kardeşi olan Hasan Dede’den aldığı rivayet edilmektedir.

6- İlçemize bağlı çevre köy ve kasaba belediye başkan ve muhtarlarının Hasandağı ismini umumi ekseriyette destekledikleri ve benimsedikleri İlçemizin Hasandağı ismi ile kurumsal bir kimlik kazanacağı.

7- İlçemizi Tanıtmak İçin Farklı bir Kültür Turizm vb. varlığımızın olmadığı ancak coğrafyamızın bizleri tanıtacak heybetli haşmetli manevi iklimi olan Hasandağının ismi ile yücelmek ve yükselmek dilek ve heyecanımızın olması. 

8- Hasandağı Eteklerine Serpilmiş Köy Ve Kasabaları İle İlçemizi Bir Şemsiye Gibi Altında Topladığı, Altunhisar’ın Tek Başına İlçe Olmadığı, Çevre Köy ve Kasabaları İle Birlikte Bir Bütün olduğu ayrıca Hasandağı İsminin Kaymakamlık dahil tüm ilçeye ait olacağını. Örneğin Karakapı Kasabasının isminin Yenikapı olduğu ayrıca Melendiz dağlarından esinlenilerek ise Çiftlik adının da Melendiz İlçesi olarak değişim kararı alındığı. 

9- Hasandağı ismi ile birlikte en üst düzeyde vizyon derinliğine sahip olunacağı. Belediye Logomuzun içerisinde Hasandağı resminin bulunması. 

10- İlçemize açılması planlanan Niğde Üniversitesi senatosunca oy birliği ile onaylanan Meslek Yüksekokulunun isminin de Hasandağı olması. 

11- Kurulum çalışmaları tamamlanmak üzere olan vakfın isminin Hasandağı Birlik Vakfı olması. 

12- İlçemizde yeni kurulan bir derneğin de isminin içerisinde Hasandağı bulunması. 

13- 1000 vatandaşımızla yüz yüze Yapılan anketlerde % 85 oranında ilçe isminin Hasandağı olarak değişmesine yönelik olumlu sonuç alınmış olması.

14- Başbakanımız Prof.Dr Sayın Ahmet Davutoğlu’nun 2015 yılı Ekim ayında İlimiz Meydanında müjdesini verdiği Niğde’yi ve Aksaray’ı içine alan bölgesel hava limanının isminin de Hasandağı Havalimanı olması münasebetiyle İlçemizin adı ile yönetim şeklinin söz konusu proje doğrultusunda bütünleşmesi öngörülmektedir. 

Not: Siyasi ve farklı Mülahazalardan uzak kalınarak öncelikle şeffaf bir değerlendirme yapılarak, gelişime ve değişime açık olacak şekilde İlçemiz için üretken ve verimli, görüş ve değerlendirmeleriniz için en kalbi duygularımızla teşekkür ederiz

. “ALTUNHİSAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI”

Editör: TE Bilişim