İptal edilen ve yeniden yapılan seçimlerde bu kez İsmail Yazgan 38 oy alırken, rakibi Yusuf Mercan'a da 18 oy aldı. Geçen dönem de Ziraat Odası Başkanlığını yürüten İsmail Yazgan, büyük farkla yeniden Altunhisar Ziraat Odası Başkanlığına seçildi. 
Altunhisar Ziraat Odası Başkanı İsmail YAZGAN, hem seçim süreci ile ilgili önemli açıklamaların yayında yeni yıl kutlamasında da bulundu. 
Altunhisar İlçe Ziraat Odası Başkanı İsmail YAZGAN, yaptığı açıklamada; Altunhisar’da İlçe Ziraat Odası Başkanlığı seçimi haklı itirazım neticesinde seçimin 26 Aralık 2010 Pazar günü tekrar yapılmıştır. Altunhisar’da sağduyulu çiftçilerimiz ve halkımız tekrar edilen Ziraat Odası seçimine duyarlı davranmış ve olması gereken en doğrusunu yaparak, yapılan haksız baskı ve tehditlere rağmen sağduyu davranmış, baskı ve tehditlere itibar etmemiş, haksızlığa fırsat vermemiş, müsamaha göstermemiştir. Seçimi kazanan Altunhisar İlçesi ve Altunhisar’ lılar  ve çiftçiler olmuştur.   
 Altunhisarlı çiftçilerimiz; aklıselim davranarak, mantıklı kararlarında sabit olmuşlardır. Seçim sürecinde ve sonrasında olumsuz olaylara itibar etmeyip, oluşacak olaylara duyarlı olarak, sakin akliselim davranıp, Altunhisar’a sahip çıkarak, nahoş olaylara müsaade etmemişlerdir. 
“ Altunhisar bu zamana kadar böyle bir seçim görmedi ” 
Altunhisar’da Sayın, Altunhisar Belediye Başkanı Erdal SARI, asli görevini bırakıp, kişisel davranışta bulunmuştur. Altunhisar Ziraat Odası seçimini sanki Belediye Başkanlığı ya da Genel Seçim yapılıyormuş gibi havaya sokmaya çalışarak, taraf olduğu diğer adayı kazandırmak için olmadık açık ve aleni davranışlarda bulunmuştur. Bizler kendisinden beklediğimiz Belediye Başkanlığına yakışacak olan dürüst, tarafsız asli görevini ifa etmesidir. Seçim günü seçimlerde örnek, tarafsız olma yerine Ziraat Odası seçmen üyelerine teker teker ulaşarak baskı, tehdit ve korkutma politikalarına soyunmuştur. Seçmenleri rahatsız etmekle kalmamış, Altunhisar Belediyesinde kurulu bulunan MOBESA kameralarından birisi Altunhisar çarşını kontrol etmesi yerine,
Altunhisar Ziraat Odası İdari Binası kapısına odaklanmış, Altunhisar Ziraat Odasına seçim süresinde odaya kimler geliyor, kimler gidiyor kontrolüne almak üzere kameranın yönü odamızın üzerimize odaklandırılmıştır. Ziraat Odamıza gelen vatandaşları, Sayın Belediye Başkanının her nedense ilgisini neden çekmek ihtiyacı doğmuştur.? Kendisinin kontrol alanına odaklanmış, Ziraat Odasına giren çıkan vatandaşlar zavallı Başkan tarafından sözde kontrole alınıp, baskı ve tehdit aracı olarak kullanıldığının en bariz örneğidir. Üye çiftçilerimizden bazıları tarafıma gelerek rahatsızlığını ve Belediye Başkanı tarafından yapılan haksız, dürüst olmayan davranışları karşısında, haklı şikâyetlerini dile getirerek belirtmişlerdir. Hiç arzu etmediğim ve sevmediğimiz bir davranışla Belediye Başkanının bu taraflı davranışlarından rahatsız olduğunu iletmiş ve başkanın bu tavrını gaile almamışlardır. Bu seçim çiftçilerimizin kendi iradeleri ile oy kullanarak yöneticilerini, iş yapmasını istedikleri delegeleri seçmesidir. Ve sonuç aynen öyle kabul görmüştür. Altunhisarlı çiftçi üyelerimiz tehdit ve baskılara boyun eğmemiş, kendi iradeleriyle, Altunhisar’ a sahip çıkmışlardır.  
Altunhisar’ da Ziraat Odası seçimlerinde yaşananlar yetkililere iletilmiştir. 
“ Ne oldu da bu seçim böyle sonuçlandı. ? ”  
Önceki yapılan seçimde vekâletle kullanılan bir oyun usulüne uygun olarak kullanılmadığı gerekçesiyle, İlçe İdare Kurulu tarafından iptal edilmişti. İptal edilen seçimde İsmail Yazgan 26, diğer aday Yusuf Mercan 28 oy almış, 2 oy da geçersiz sayılmıştı. 
İptal edilen ve yeniden yapılan seçimde bu kez ben 38 oy alırken, rakibim Yusuf Mercan da 18 oy aldı. Geçen evvelki Ziraat Odası Başkanlığı seçimindeki seçmenlere ne oldu da bu seçim böyle sonuçlandı.?  Altunhisar’da seçimi İsmail Yazgan değil, büyük farkla seçimi Altunhisar kazanmıştır. Altunhisar’a sahip çıkılmıştır. 
Biz Ziraat Odası olarak; Altunhisar’da da Ülkemize, milletimize olması gereken en iyiye taşımaya, köstek değil destek olmaya talibiz. Kurumlar asli görevlerini yapmalıdırlar. Siyasi davranmayıp, hizmet üretmelidirler.Ziraat Odası siyasal bir kurum değil, çiftçilerimizin öz malıdır. 
Altunhisar İlçemizde Ziraat Odası olarak üzerimize düşen görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. Çalışmalarımıza da devam edeceğiz. Geçenlerde Ziraat Odası olarak ilçemizde Ziraat Odamız tarafından örnek bir davranışla halkımızın kullanımı için büyük maddi değerde  Park oluşturma yönünde değerli ve güçlü desteği verdik, ve bunu hayata geçirdik. Altunhisar İlçesi Ziraat Odasının üye sayısı bellidir. Üye sayısı 10.000’leri aşan ilçelerinde yapamadığını başardık. Eser ortadadır. Halkımıza armağanımız olsun. Ziraat Odası Kent Parkı tabelasını da İlçe Hükümet Konağı karşısındaki oluşturulan park alanına törenle asmıştık. Halkımız yapılanların canlı şahididir. Bu yapılan hizmetleri iyi biliyor. Bizimde hayret içerisinde kaldığımız bir durum, herkesi de hayretler içerisinde bırakmıştır. Altunhisar Belediye Başkanı yayınladığı Belediye bülteninde; vatandaşları ve partililerini aldatıcı bilgi veren Belediye Bülteni haberinde de Altunhisar Ziraat Odası tarafından milyonlarca bedel ödenmesiyle yapılan bu Ziraat Odası Kent Parkını,  bizzat Belediye Başkanının kendisi tarafından yapılmış gibi haber yapılmış,
Ziraat Odası Başkanlığından hiç bahsedilmemiş, Ziraat Odasına, üretici çiftçilere bir teşekkür ne yazık ki çok görülmüştür. Belediye Bülteninde de Odamıza ve üretici çiftçilerimize dürüst ve tarafsız davranılmamıştır. Yapılan doğru, dürüst, faydalı ve kalıcı işlere halkımız her zaman sahip çıkmaktadır. Ziraat Odası gücünü üretici çiftçilerden alan her zaman dürüst ve iyi şeylerin yanında olan uygulamalarıyla ifade etmektedir ve sahip çıkmaktadır. Halkımızla doğru ve dürüst olan her güzel şeyi paylaşmaktayız. Kurum olarak çiftçimiz ve halkımızın her zaman yanındayız.     
Sayın Belediye Başkanımızdan beklentilerimiz yurttaş olarak farklıdır. Altunhisar da kasabalarımız ve köylerimizin ilçemizle bağlantısı kopma noktasına gelmektedir. Bu umumi halkımızın zararınadır. Sayın Belediye Başkanımız bu konularda daha iyi düşünerek, akli selim davranarak hizmet anlayışında herkesimi tarafsızca kucaklaması gerekmekte, siyasi taraflılığını bir kenara bırakıp, asli görevine dönmesi gerekmektedir. Altunhisar kendisinden güzel hizmetler beklemektedir. Biz Ziraat Odası olarak her alanda gelişen, büyüyen Altunhisar adına her zaman Belediye ve halkımızın yanında olduk. Olmaya da devam edeceğiz.   
Memleket için hizmette yarışmamız gerekiyor. Memleketimiz kısır çekişmeden hep zarar görmüştür. 2003 Yılında bu Ziraat Odasını çiftçilerimizle biz birlikte kurduk. Birlikte yaşatmaya devam edeceğiz.
Olaysız ve huzurlu bir Ziraat Odası seçimi yaşanmıştır. Bana oy vermiş, vermemiş bütün seçmenlere teşekkür ediyorum. Seçimden alınması gereken cevabı ve mesajı seçmenlerimiz vermiştir. Bu durumdan herkes gerekli dersi ve mesajı almıştır. Halkımızın daha sağduyulu davranarak, Altunhisar için, halkımız için, çiftçilerimiz için güzel şeyler yapmaya talip olmalıyız. Tüm kurum ve kuruluşlarla seviyeli, olumlu uğraşı ve halkımızın faydasına olumlu çalışmalarımıza aynen daha duyarlı ve katılımcı olarak devam edeceğiz.Hiç bir kimse ve kurumla haksız ve olumsuz davranış içinde olmadık.Birlik ve bütünlük içerisinde güzel şeylerin yanındayız.Olmaya da devam edeceğiz.
Altunhisar Ziraat Odası seçimlerinde sağlıklı ve olaysız seçim ortamı sağlayan ve seçim sonucunda bizzat arayıp, başarılar dileyen; değerli İlçe Kaymakamı Sayın Selim ÇOMAKLI, İlçe Emniyet Amiri Mustafa EROĞLU, İlçe Jandarma Komutanı Mehmet SÜNBÜL, C.Başsavcısı Bilal ALÇİÇEK, C.Savcısı Öncer Ateş, Kıdemli Hakim Mehtap Alçiçek, Hakim Göknur Kaya, İlçe Müftüsü  Kadir DEMİRLENK, Mal Müdürü Ali CAYMAZ,  İlçe Milli Eğitim Müdürü  İsrafil ERBAY,Nüfus Müdürü  Mehmet ANIK, Sağlık Grup Bşk. Dr.Ertan DEĞİRMENCİOĞLU, Devlet Hastanesi Başhekimi Dr.Ertan DEĞİRMENCİOĞLU, Tapu Sic.Müd. Halil KENDİGELEN, Halk Eğ.Mrk.Md.V.Hasan DOKUYUCU, İlçe Tarım Müd.V. Serkan KARATEKELİ, Posta İşlt.Müd.Tuncer PEKGÖZ,Medaş İşlt.Şefi Adem YANAR, Sos.Yrd.Ve Dayanışma Vakfından Yeliz BÖREKÇİ, T.C.Ziraat Bankası Osman DEMİR, Tarım Kredi Koop.Bşk. Cengiz GÜLER, Esnaf San.ve Şoför Odası.Bşk. Osman  ÇAVAN, Diğer ilçe Kurum ve Oda Başkanları, Sivil Toplum Örgütü Başkan ve Yöneticilerine, çiftçi ve halkımıza nazik davranışlarından dolayı ve tüm emeği geçenlere teşekkür ederken, yeni yıl nedeniyle yeni yılın sağlık, mutluluk ve başarı geçmesi temennisinde bulunuyorum.Dedi. 
 

 
Editör: TE Bilişim