Ak Parti Niğde İl Teşkilatı bugün temayül yoklamasını siyaset panayırı gibi yaptı. 

FOTOĞRAFLAR SAYFANIN ALTINDA

Niğde Belediyesi  Hüdavent Hatun Düğün Salonunda gerçekleştirilen temayül yoklaması 23 Milletvekili aday adayı için yapıldı.Niğde eski ve yeni milletvekilleri seçime parti tüzüğü gereği katılmadı. 

Temayül yoklamasına başkanlığı Sakarya Milletvekili Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, İstanbul Milletvekili İsmail Safi, Gençlik Kolları MKYK üyesi Veli Akyol gözlemleri ile yapıldı. 


Temayül yoklaması hakkında bir konuşma yapan Niğde Belediye Başkanı faruk Akdoğan; ‘’ Şölen havası içerisinde, bayram havası içerisinde bir temayül gerçekleştirdik. Değerli milletvekili aday adaylarımıza hayırlı olsun diyorum. Hayırlısı ne ise o olsun. Bu bir yarış, bu yarışın bayrağı elbette göğüsleyecek olan nasibi olandır. Şimdiden seçilecek adaylarımıza hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum’’ dedi

SEÇİM STARTI VERİLDİ

Ak Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir temayül yoklamasına katılan delegelere özel teşekkür etti ve şu ifadelere yer verdi; ’’ Bu ilginize teşekkür ediyorum. Teşkilatımıza yakışır bir organizasyon gerçekleşti. Adaylarımıza da teşekkür ediyorum. Sizlerin katılımı çok önemliydi. Seçim startı artık verildi. Emeği geçen teşkilatımızın tüm kademelerine çok teşekkür ediyorum. Burdan çıkan sonucun Niğdemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Hedefimiz 3 milletvekili çıkararak Niğde’de daha iyi hizmetler yapmak. Bunun için adımlardan biri olan temayül yoklamasını gerçekleştirdik’’ dedi.

NİĞDE'DEKİ HEYECAN BAMBAŞKA

İstanbul Milletvekili İsmail Safi Niğde’deki heyecanın çok farklı ve insanı motive eden düzeyde olduğunu söylerken şu ifadeleri kullandı; ‘’Ben Niğde’ye ilk defa geldim. Niğdelilerle ilk defa yakından tanıştım. Gerçekten grur duyulacak bir il Niğde, o kadar büyük heyecan varki. Vakar ve muhabbet içerisinde çok güzel bir temayül gerçekleştirdik. Emeği geçen teşkilat ve il başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Özellikle bayan milletvekili aday adaylarımıza teşekkür ediyorum bu medeni cezaretlerinden dolayı. Ülkemize ve partimize olan inançlarımızdan dolayı tüm adaylarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu bir medeni yarış. Belki bütün adaylar iyi tanınmıyor. Teşkilat içinde olanlar daha çok tanındığı için daha fazla oy alabilir, teşkilat dışından aday olanlar daha az oy alabilir. Burda çok alan aday gösterilmeli az olan gösterilmemeli gibi anlamı çıkmasın. Bu sadece kriterlerden bir tanesi. Adaylar hakkında teşkişlatımızın eğilimi hakkında bir fikirdir temayül. Genel merkezimiz hepsini bir bütün olarak değerlendirecekler. Ak Partiye ve Niğdemize hayırlı olmasını diliyorum.’’ Dedi.

ŞÖLEN HAVASINDA BİR TEMAYÜL

Sakarya Milletvekili Seçim İşleri Başkan Yardımcısı ve Niğde’deki temayüle başkanlık yapan Ali İhsan Yavuz şu ifadelerde bulundu:’’Sayın il başkanımız göreceksiniz şölen havasında geçecek demişti. Gerçekten gördüğüm manzara bunu doğruladı. Mutlu oluyorum bu anlamda, aynı havuza su taşıyoruz hepimiz. Genel merkezin tercih şansını artırsın diye bu yola girdiler. Daha fazla hizmet etmek ve katkı etmek için bu hizmet yarışına girdiler. İnanıyorumki bu süreç AK Parti Niğde teşkilatına çok anlamlı katkılar sunmuştur. Yeni bir ruh katmıştır. Genel merkezimiz teşkilat marifetiyle seçimin nasıl olacağı hazırlandı. Bizlerde bunu burada en güzel şekilde icra edip genel merkeze döneceğiz. Zarflar ve oy pusulaları mühürlendi. 23 aday adayımız var. 5 kişi dahil değil listeye, şimdiki ve eski milletvekilimiz. Oyların geçersiz sayılması için 3 aday dışında yapılacak her türlü tercih ve yazılı işaretler oyları geçersiz sayacak. Oylar burada sayılmayacak. Genel merkezde sayılarak teslim edilecek. Temayül yoklaması adayları belirlemek için değil, genel merkezin adayların teşkilat tarafından durumlarının nasıl olduğu hakkında fikir edinmek içindir.’’ dedi.



Akşam saatlerinde sonuçlanan temayül yoklaması sonucunda  sandıklar açıldı ancak oylama zarfları açılması ve tasnifi Ak Parti Genel Merkezinde yapılacak. 

Temayül sözlük anlamı: Bir tarafa eğilme, meyletme, Bir kimseye veya bir şeye ilgi duyma...


Editör: TE Bilişim