Türk Ocakları Niğde şubesi olarak 2017-2018 dönemi faaliyetleri çerçevesinde geçtiğimiz her Cuma akşamı olduğu gibi  20 Nisan 2018 Cuma günü saat 20:00 da Süleyman Fethi cad. Pembeköşk Apt altı No:10/A da bulunan TURGEN toplantı salonunda yapılan ocakbaşı sohbetine devam etti.

 Ömer Halisdemir Üniversitesi Tıp Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Mustafa DOĞAN'ın sunduğu "Madde Bağımlılığı " konulu ocakbaşı sohbeti büyük ilgi gördü. Ocakbaşı sohbetinde "madde bağımlılığının vücudu olumsuz etkilediği, zarar verdiği, zamanla kullanım sıklığı ve dozunun arttığı anlatıldı. Uyuşturucu maddelerin sinir sistemini etkilediği, fiziksel ve psikolojik tahribata yol açtığı anlatıldı. Madde kullanım yaşının ortaokul düzeyine indiği, arkadaş çevresi, anne ve babanın çocuğa ilgisizliğinin madde bağımlılığını arttırdığı vurgulandı. Bağımlılığın tedavisinin mümkün olduğu ve kişinin isteğinin önemli olduğu vurgulandı". Dinleyiciler tarafından yoğun bir ilgiyle karşılanan konferansın sonunda, Sayın Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Doğan’a Türk Ocakları Niğde Şube Başkanı Prof. Dr. Metin Hakan Severcan  tarafından konferansın anısına çeşitli hediyeler takdim edildi.

Ayrıca program sonunda Türk Ocakları Niğde Şube Başkanı Prof. Dr. Metin Hakan Severcan, "Türk Ocaklılar olarak madde bağımlılığı ile sonuna kadar mücadele edeceklerini ve gençliğin Türk Milletinin milli ve manevi değerleri doğrultusunda yetişmesi için ellerinden gelen bütün gayreti göstereceklerini vurguladı".
Editör: TE Bilişim